Chef Catalin Scarlatescu sau cum se mosteneste pasiunea pentru gastronomie

Chef Catalin Scarlatescu sau cum se mosteneste pasiunea pentru gastronomieEste unul dintre juratii “MasterChef”, a devenit in cel de-al doilea sezon al emisiunii poate cel mai putin iubit jurat, ajungand in situatia in care era Chef Sorin Bontea in primul sezon „MasterChef“, si este cel care declara ca n-ar pregati nici in ruptul capului…  clatite. Exact! Stam de vorba cu Chef Catalin Scarlatescu, care a avut placerea sa ne dezvaluie cate ceva despre meseria lui de Chef si nu numai. Aflati mai multe despre Catalin Scarlatescu din randurile de mai jos. Lectura placuta!

 

Tonica: Buna, Chef Catalin. Cum te simti in cel de-al doilea sezon al emisiunii “MasterChef”?

Catalin Scarlatescu: Ma simt mult mai in largul meu decat in primul sezon pentru ca acum stiu cu ce se “mananca” totul. In primul sezon, eram romani cu mai putin talent, acum romanii au talent din plin si in bucatarie, atat concurentii, cat si noi, juratii.

 

T.: Odata cu cel de-al doilea sezon al celebrei emisiuni culinare de la Pro TV, ai devenit poate cel mai putin iubit jurat, ajungand in situatia in care era Sorin Bontea in primul sezon „MasterChef“. Ce s-a intamplat?

C.S.: E o chestiune de perceptie, atata tot, eu nu mi-am schimbat decat hainele.

 

T.: Cand te-ai lasat cucerit de bucatarie si care a fost primul pas pe care l-ai facut spre a-ti implini visul, acela de a deveni bucatar?

C.S.: Primul pas in bucatarie a fost facut de cand eram mic copil. In plus, toata familia a lucrat in restaurante in diferite momente ale vietii.

 

Chef Catalin Scarlatescu sau cum se mosteneste pasiunea pentru gastronomieT.: Emisiunea pe care o jurizezi alaturi de ceilalti doi Chefs are mare succes la public. Ai fost mai cautat pentru diferite evenimente culinare dupa ce ai semnat contractul cu “MasterChef”?

C.S.: “MasterChef” m-a ajutat sa ma vada lumea, nu ma astept sa devin un bucatar mai bun in urma emisiunii, ci doar unul mai cunoscut. Acum, oamenii sunt mult mai exigenti cu mine, pe unde ma duc sa fac de mancare au asteptari mai mari. Mai mult, au inceput sa imite ce vad la televizor, intr-un fel sau altul emisiunea noastra a inceput sa educe romanii din punct de vedere culinar.

 

T.: In ce fel ti-a schimbat viata participarea la aceasta emisiune?

Eu cred ca noi am schimbat mai mult viata celor de acasa. Pe de alta parte, acum te stie toata lumea cand mergi pe strada, nu mai poti sa te comporti ca si cum ai fi un necunoscut. Plus ca paparazzii sunt mereu pe urmele tale, indiferent unde te duci.

 

T.: Iti mai aduci aminte de primul concurent din prima editie a emisiunii, care a pasit in fata ta si din mancarea caruia ai gustat? Cum ai descrie acel moment?

Sincer, nu mi-l mai aduc aminte, dar nu am cum sa il uit pe Mihai Stanescu, cel care a avut cel mai bun muschi de vaca din ambele editii. Ca el nu a mai facut nimeni acest preparat.

 

T.: Care crezi ca este motivul pentru care exista mai multi Chefs barbati decat femei? O fi aceeasi “regula” ca si in cazul condusului? 🙂

Ideea este ca femeile, dupa ce fac copii, trebuie sa se ocupe foarte mult de ei in primii 2-3 ani de viata si trebuie sa isi intrerupa munca. In plus, o femeie nu poate depune atata efort fizic ca un barbat, iar bucataria cere un efort fizic imens, acolo stii cand intri, dar nu stii cand mai iesi. Asta nu inseamna ca nu exista si femei foarte talentate in meseria aceasta.

 

T.: La fiecare editie, trebuie sa gusti din zeci de preparate culinare care de care mai gustoase. Cum faci fata tentatiilor din bucatarie?

Nu fac fata, eu le gust, n-ati vazut? Este meseria mea, n-am ce face, nu sunt ca altii care sunt doar raw-vegani, vegetarieni si asa mai departe.

 

T.: Gandindu-ne la toate felurile de mancare existente, care iti incanta cel mai mult papilele gustative?

Toate ma incanta, prin natura jobului nu pot sa spun ca imi place ceva mai mult decat altceva, nu fac nazuri. Ati vazut si in sezonul acesta ca am gustat dintr-o banala varza si a fost extraordinara la gust. Daca in primul sezon n-a luat sortul un ficat de gasca si acum l-a luat o varza calita gatita excelent, e clar ca se jurizeaza pe bune.

 

T.: Ce caracterizeaza ingredientele unei preparat culinar marca Chef Catalin?

Cea mai buna calitate, intotdeauna.

 

T.: Care este preparatul pe care nu l-ai gati nici in ruptul capului?

Clatitele, o stie toata lumea.

 

Chef Catalin Scarlatescu sau cum se mosteneste pasiunea pentru gastronomieT.: Care sunt condimentele la care apelezi cu cea mai mare incredere pentru a da gust mancarii?

Condimentele mele se numesc slow-cooking, mai tarziu sarea si piperul. O sa va explic si de ce: daca ii iau unui bucatar sarea si piperul, i-am taiat lumina, nu mai vede, nu mai gateste. Gustul trebuie sa-l scoti din orice leguma sau din orice carne, de ce trebuie neaparat sa dau gust din altceva, din vreun condiment?

 

T.: Ce planuri ai dupa ce se va termina emisiunea “MasterChef”? Ce noutati pregatesti publicului?

Pregatesc niste surprize placute!

 

T.: Ai primit aprecieri de la doamne, de-a lungul timpului, cu privire la modul in care gateai?

Tot timpul! De la primul cartof prajit pe care l-am facut si pana ieri, n-am primit decat aprecieri de la doamne, inca n-a venit niciuna cu vreo reclamatie.

 

T.: Un gand de primavara de la Chef Catalin pentru cititoarele Tonica…

Le recomand sa foloseasca toate legumele de sezon, sa cumpere din piata tot ce e verde si proaspat pentru ca acum natura explodeaza pur si simplu!

 

Text: Andreea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *