Chirurgia plastica fara perdea

Frumusete pe muchia bisturiului: chip frumos si trup fara cusur! Pe langa bisturiu si multa pricepere, chirurgia estetica impune o vasta informare si o pregatire prealabila riguroasa. Pentru a va oferi mai multe informatii despre chirurgia plastica, am ales sa intru in profunzimea acestui domeniu atat de elaborat cu domnul doctor Cristian Nitescu, unul dintre cei mai reputati chirurgi plastician din Romania.

 Domnule doctor, misiunea dumneavoastra este de a indeplini visuri si acel ideal al frumusetii dupa care tanjim toate femeile. Cat de grea este aceasta responsabilitate?

Este o responsabilitate foarte mare pentru ca vorbim despre un ideal, care, in acceptiunea cuvantului, nu se intalneste niciodata. Noi, medicii esteticieni, incercam sa ajungem la acel ideal si facem toate eforturile pentru a ajunge cat mai aproape de perfectiune. Responsabilitatea este imensa pentru ca asteptarile, in general, sunt foarte mari.

Sunteti supranumit si „esteticianul vedetelor”. Cat de important este portofoliul pentru un medic cu specializarea dumneavoastra?

Este foarte important pentru ca noi avem o specializare care conteaza din mai multe puncte de vedere, nu numai medical. In acelasi timp, conteaza foarte mult si persoana pe care o operezi si, daca este cunoscuta sau daca are o anumita influenta asupra altor grupuri, te poti face mai usor cunoscut.

Considerati ca standardele frumusetii sunt putin exagerate in ziua de astazi?

Standardele de frumusete la nivel actual sunt putin pretentioase pentru ca traim intr-o epoca revolutionara a tehnologiei. Acum lumea tinde sa catalogheze dupa aspectul fizic si, pentru a ne integra cat mai bine, trebuie sa incercam sa tinem pasul.

Care sunt operatiile cele mai solicitate?

Cele mai solicitate operatii la ora actuala sunt rinoplastia, remodelarea sanilor, liposuctia.

Cat dureaza recuperarea dupa o operatie estetica?

Daca sunt operatii mai mari, recuperarea chirurgicala dureaza cam doua saptamani. In cazul interventiilor mai mici, recuperarea se face intre una si doua saptamani, iar la cele non-invazive, timpul de recuperare este de o zi.

Cum trebuie sa se pregateasca un pacient pentru interventie?

In primul rand, trebuie sa fie pregatit psihic. El trebuie sa stie ca isi doreste aceasta interventie, sa fie informat si foarte decis. Psihicul pacientului conteaza foarte mult atunci cand il pregatim pentru sala de operatii.

V-ati confruntat si cu persoane dependente de operatiile estetice? Vi s-a intamplat sa refuzati solicitarea vreunui pacient?

Sigur ca da! Mai ales in situatia in care capeti experienta ca medic si iti dai seama ca sunt foarte multi pacienti care ajung in cabinetul medicului estetician fara sa stie exact ce vor. In acest caz, te simti nevoit sa-i refuzi din start, chiar daca lucrul asta prezinta riscul de a pierde niste pacienti, dar, din punct de vedere etic si al reputatiei profesionale, esti corect si nevoit sa refuzi.

Ne puteti spune cand chirurgia estetica devine periculoasa?

Chirurgia estetica devine periculoasa atunci cand exista paciente care isi refuza varsta si nu realizeaza ca procesul imbatranirii este absolut natural. Trebuie retinut faptul ca chirurgia estetica poate fi depasita de procesul de imbatranire.

La final, fanele Tonica TV ar fi incantate sa ne spuneti care sunt ultimele noutati in domeniul medicinei estetice.

Cele mai noi interventii in domeniul medicinei estetice sunt operatia de marire de pometi, marire de mandibula, implanturi fesiere, implanturi de gamba, lipoaspiratii in zone mai putin cerute (la gamba, spate, toracele posterior). Noi ne pliem pe dorintele doamnelor care ne trec pragul clinicii, dar in acelasi timp constatam daca au sau nu nevoie.

 

Text: Alexandra Lupu