Christian Dior – 4 tipuri de femei pe care le considera nefeminine

Dior este una din cele mai renumite și apreciate mărci de îmbrăcăminte de lux, produse cosmetice și parfumuri de calitate premium. Christian Dior va rămâne unul dintre cei mai renumiți designeri de modă din secolul al XX-lea. Datorită lui, pasionații de modă au avut multe de învățat în materie de fashion și stil.

Dacă exista ceva ce el ar fi obiectat și criticat la o femeie, erau următoarele patru lucruri. El considera că orice femeie ar trebui să țină cont de câteva sfaturi pentru a deveni cât mai feminină.

Iată câteva lucruri pe care Christian Dior nu le suporta să le vadă la o femeie:Părul gras

Asemenea renumitei Coco Chanel, Christian Dior era de părere că părul murdar și nespălat este o greșeală fatală și o lipsă de respect față de sine. O femeie nu ar trebui să iasă din casă cu părul murdar, pentru că acest lucru denotă lipsa de interes și grijă față de imaginea proprie. Femeile trebuie să fie întotdeauna curate, cu părul îngrijit și coafat.

 

Lipsa feminității

Femeia nu poate fi considerată „doamnă” în adevăratul sens al cuvântului dacă nu se comportă ca atare. Ea nu trebuie doar să se îmbrace elegant, să poarte tocuri, să se aranjeze și machieze pentru a-și arăta femininitatea și senzualitatea, ci trebuie să se și comporte ca una. O femeie adevărată nu înjură, este manierată, știe să se comporte și să comunice cu cei din jur, iar dacă încalcă una dintre aceste reguli, își poate lua la revedere de la titlul de „doamnă”.

Îmbrăcămintea nepotrivită

Hainele care nu sunt alese corespunzător în funcție de eveniment, stilul femeii, de mărime și culori, pot să denigreze statutul. O femeie trebuie să își aleagă haine care se potrivesc cu silueta și stilul ei. Atunci când o femeie poartă ceva ce nu i se potrivește, se poate observa cu ochiul liber că nu o reprezintă cu adevărat, în sensul că nu stă bine îmbrăcămintea pe ea, nu se simte confortabil cu ce poartă.

Ca să arate că se respectă, aceasta trebuie să ia în considerare că mai bine cumperă haine puține, la un preț mai mare, dar de calitate, decât haine multe care să nu fie de calitate și care să nu o reprezinte. Hainele nu ar trebuie să pară că sunt prea largi sau prea strâmte, ci potrivite siluetei.

Încălțămintea

Pantofii sunt foarte importanți în outfit-ul unei femei, deoarece le completează întreaga ținută. Tocurile avantajează femeile, le scoate în evidență forma picioarelor, le face mai înalte, dau impresia de siguranță și încredere și sunt un atribut al feminității. Încălțămintea sport, potrivit lui Christian Dior, se opune feminității, astfel încât dispare orice urmă de senzualitate. Purtarea încălțămintei sport nu ar trebui să devină o rutină, pentru că femeile nu își mai pot arăta grația și gingășia.

Designer-ul francez, Christian Dior, va rămâne mereu o imagine simbolică în lumea modei, fiind un punct de plecare pentru multe femei care sunt pasionate de fashion. Creatorul a reușit să facă din modă nu doar un mod de impresionare, ci și un mod de exteriorizare a propriilor sentimente, ducând asta la nivel de artă.