Cindy Crawford – despre cum ar trebui schimbata industria modei

cindy-crawford-bn-1De mai multi ani, tot exista discutii despre faptul ca unii designeri si o parte a mediei promoveaza modele extrem de slabe, facand femeile si fetele sa se raporteze la un ideal de frumusete care le poate pune sanatatea in pericol. De curand, si jurnalistii de la Vogue au luat initiativa sa sustina o abordare sanatoasa asupra imaginii corpului, asa ca toti cei 19 editori din lume ai celebrei reviste au facut un pact in acest sens.

Cu aceasta ocazie, celebrul model Cindy Crawford a vorbit despre problemele din lumea modei: “Cred ca industria fashion este in mainile consumatorilor, pentru ca daca ei continua sa cumpere, nimic nu se va schimba. Daca consumatorilor nu le place ca modelele sunt prea slabe sau prea tinere si nu cumpara revistele, atunci, credeti-ma, revistele vor trebui sa se schimbe”, sustine Cindy. Si are dreptate. Pana la urma, noi, cumparatorii, cei care platim pentru imaginile care ni se vand, avem cea mai mare putere de a schimba ceva.

Supermodelul a vorbit si despre problemele cu care se confrunta tinerele modele astazi: “Uneori, trebuie sa te trezesti devreme si sa iti faci meseria intr-un frig ingrozitor. Cred ca, desi le este greu, modelele trebuie sa se faca auzite, sa-si sustina punctul de vedere ele insele, in fiecare zi, la job. Oamenii trebuie sa se respecte unii pe altii. Iar daca lucrezi cu cineva care nu te respecta, atunci pleci.”

Pe scurt, Cindy ne transmite tuturor ca avem ceea ce meritam. Daca ne impotrivim lucrurilor care nu ne plac, putem schimba ceva, dar daca ne e frica sa luam atitudine, atunci lucrurile vor continua la fel.

 

Text: Bianca Badescu