“Regina Eleganței” la Jubileul de Platină

Așa cum era de așteptat, Jubileul Reginei Elisabeta a II-a a fost unul dintre cele mai urmărite evenimente ale momentului. Și nu doar marii creatori de modă au fost nerăbdători să vadă ce ținute regale s-au purtat la ceas aniversar, ci și publicul larg s-a arătat curios să admire ținutele regale.

Una dintre cele mai așteptate apariții de la Jubileul de Platină au fost chiar cele ale Reginei Elisabeta. Iar ultima dată când britanicii au salutat-o pe regină a fost unul extrem de emoționant chiar și pentru Suverană, care abia și-a mai putut stăpâni lacrimile.Ținutele Reginei Elisabeta a II-a

De la balconul Palatului Buckingham, Regina Elisabeta a dat startul Jubileului de Platină, festivități ce au debutat pe 2 iunie și s-au desfășurat pe parcursul a 4 zile. Toată desfășurarea de forță a fost în cinstea domniei sale de 70 de ani. Suverana și-a făcut apariția într-o ținută de culoare bleu deschis sau albastru-porumbel, cum o descrie presa internațională, în timp ce se afla alături de 17 membri ai familiei regale.

După acel moment, încă din cea de-a doua zi a Jubileului de Platină, suverana de 96 de ani nu a mai luat parte la ceremonii, din pricina oboselii acumulate în prima zi a festivităţilor, așa cum au anunțat surse oficiale.

Însă duminică, Regina Elisabeta a mai oferit o surpriză cu apariția specială avută la finalul festivităților dedicate Jubileului de Platină. Monarhul a ieșit din nou pe balconul Palatului Buckingham pentru a saluta mulțimea. După ce starul pop Ed Sheeran a cântat melodia sa de succes „Perfect”, pe o scenă din afara palatului, Regina a apărut la balcon într-o ținută verde aprins ce a purtat semnătura creatorului Stewart Parvin. La ea a asortat o pălărie verde ce s-a evidențiat printr-un pompon negru, fiind creația designerului Rachel Trevor-Morgan.

Ținuta Reginei a fost accesorizată cu un colier cu mai multe șiruri de perle, mănuși albe și una dintre cele trei broșe ale ei cu fundă, făcute inițial pentru Regina Victoria, în 1858, din alte bijuterii pe care le deținea fostul monarh.

Iar revederea cu poporul ei ar fi emoționat-o extrem de tare pe Elisabeta a II-a, care a fost “pe punctul de a izbucni în lacrimi” pentru prima dată în public, potrivit unui expert în limbajul corpului, contactat de publicația DailyMail.

Ținutele purtate de Kate Middleton

De departe, Kate Middleton a impresionat pe toată lumea cu aparițiile sale cu ocazia Jubileului de Platină. Criticii de modă au catalogat-o drept strălucitoare pe soția Prințului William.

kate middletonDacă la parada de început – Trooping the Colour, soția Prințului William a făcut senzație cu ținuta albă de la Alexander McQueen, pălăria creată de Philip Treacy și cerceii cu diamante și safire din colecția Prințesei Diana, la concursul Platinum Jubilee din afara Palatului Buckingham, adică în ultima zi a sărbătorilor regale, Kate a luat toate privirile cu o rochie midi de culoarea zmeurii, ce a purtat semnătura designerului britanic Stella McCartney.

Ducesa de CambridgeKate a purtat o rochie galben lămaie, cu un detaliu încrucișat în talie, semnată de creatoarea Emilia Wickstead și o pălărie florară asimetrică a designerului Philip Treacy, de aceeași nuanță. Ca de fiecare dată, ducesa de Cambridge a folosit ca omagiu discret bijuterii din colecția Prințesei Diana.

Cum a apărut Meghan Markle

Pentru prima dată în public în Marea Britanie de când ea și soțul ei Harry au renunţat la rolurile de „senior royals”, din martie 2020, potrivit Variety, Meghan  Markle și-a făcut apariția la slubja de la Catedrala Sf. Paul într-o ținută ivoire semnată de celebra casă Dior. A completat aspectul haute couture cu mănuși și stilettos din piele în ton, dar și cu o pălărie cu boruri largi, creată de Stephen Jones. Ducesa de Sussex a câștigat mari laude de la fani, care au apreciat aspectul ei.

meghan markle„Grația și eleganța personificate”, a scris unul dintre internauți pe Twitter. „Meghan arăta impecabil, magnific, regal.”, a fost un alt comentariu, potrivit The Independent.

Apariția cu care a cucerit Ducesa de Cornwall

Ducesa de Cornwall a zâmbit și le-a făcut cu mâna fanilor când a sosit vinery, apărând într-o rochie de culoarea fildeșului, decorată cu broderie florală, fiind creația designerului Fiona Clare.

A completat aspectul cu o pălărie în același ton, creată tot de Philip Treacy, ca în cazul lui Kate Middleton.

Ținuta aleasă de Prințesa Beatrice

Prințesa Beatrice de York, nepoata Reginei și a cincea în linia de succesiune la tronul britanic, a optat pentru o ținută albastră pentru Slujba de Ziua Recunoștinței de vineri, 3 iunie. Tânăra de 33 de ani a purtat o rochie cu mâneci lungi, căptușită cu nasturi perlați. A completat look-ul cu stiletto albi, dar și un clutch tot alb.

Prinţesa Beatrice şi Prinţesa Eugenie

Apariția surprizătoare a Prințesei Eugenie

Și sora mai mică a lui Beatrice, Eugenie, a avut o apariție vibrantă la slujba de vineri de la Catedrala Sf. Paul. Mezina a ales o ținută portocalie, de nuanța mandarinei. Rochia midi avea mâneci scurte, spate deschis și fustă plină.

Ea a combinat rochia cu accesorii negre, adăugând o pălărie mică tip fascinator și pantofi cu toc în același ton.

Prinţesa Margareta şi Principele Radu, la Jubileul Reginei

Şi cuplul regal român – Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au luat parte la parada Trooping the Colour, în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta. Șefa Casei Regale române a ales o rochia alb-ivoire cu o pălărie în ton cu ținuta, în timp ce soțul ei a purtat un costum bleumarin.

Prinţesa Margareta şi Principele RaduTot în prima zi al Jubileului, în după-amiaza zilei de 2 iunie, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit, la Clarence House, cu ASR Principele de Wales și cu ASR Ducesa de Cornwall, în cadrul unei întâlniri private.

Adelina Mariş

Foto Hepta, Facebook şi Instagram