Cineaste românce, în juriu la Oscar

Monica Lăzurean-Gorgan, Bianca Oana şi Mihaela Orzea au fost invitate de AMPAS (Academie de film american) pentru a vota nominalizările la OSCAR.

AMPAS a publicat lista celor 819 de votanţi, 45% dintre aceştia fiind femei şi 36% fiind reprezentaţi ai minotităţilor entice, după ce Academia a fost acuzată că este o instituţie prea masculină şi prea albă.

Cele trei cineaste din România: Monica Lăzurean-Gorgan a fost invitată pentru categoria „documentar” pentru producţiile „Doar o răsuflare”/”A Mere Breath” şi „Chuck Norris vs. Communism”, Bianca Oana a fost invitată pentru a vota categoria „documentar”, pentru producţiile „Colectiv” şi „Stingeţi becurile”/”Turn off the Lights”, iar Mihaela Orzea, invitată pentru categoria „efecte vizuale”, pentru producţiile hollywoodiene „Ant-Man and the Wasp” şi „The Huntsman: Winter’s War”.

Dintre membrii votanţi vor mai face parte în acest an şi actriţele Awkwafina, Cynthia Erivo şi Eva Longoria, dar şi cineaştii francezi Ladj Ly şi Jeremy Clapin.

Decernarea premilor OSCAR 2021 a fost amânată

AMPAS, instituţia care atribuie aceste prestigioase titluri, a declarat că decernarea premiilor Oscar 2021, ediţia a 93-a, va avea loc pe 25 aprilie, din cauza pandemiei cu noul coronavirus. În acest an, criza sanitară a determinat închiderea cinematografelor şi a bulversat calendarul producţiilor hollywoodiene, amânând astfel multe lansări. Vezi mai multe AICI!

Text: Bettina Cristea

Photo: Capital

martie 2nd, 2021 by Cristea Bettina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate