Ciocolata calda, mai gustoasa si mai aromata intr-o cana portocalie

shutterstock_61215589

Gustul unui anumit aliment ar putea sa difere in functie de culoarea obiectului de vesela in care este servit. Ei bine, ciocolata calda va fi mai gustoasa daca va fi bauta dintr-o cana de culoare portocalie sau crem, potrivit specialistilor de la Universitatea din Valencia si celor de la Universitatea Oxford.

Pentru acest studiu, 57 de voluntari au fost rugati sa deguste acelasi tip de ciocolata calda, insa din cani diferite, de culoare alba, rosie, crem si portocalie. Intr-adevar, ciocolata calda servita din cana de culoare portocalie dar si din cea crem a fost mult mai aromata si mult mai buna la gust.

Acest mecanism nu este valabil insa de fiecare data. Nu exista o regula fixa care sa dicteze acest lucru, in realitate ar putea fi vorba de tipul de aliment mancat. Studiul, publicat in Jurnalul Studiilor Senzoriale, demonstreaza ca foarte importante sunt si perceptiile alimentare deoarece se pare ca un mousse de capsuni este mult mai dulce si are un gust mai placut servit pe o farfurie alba. O bautura rece, precum limonada, pe timp de vara va lasa impresia ca este si mai revigoranta daca este bauta dintr-un pahar albastru. V-ati gandit ca o astfel de perceptie ne-ar putea ajuta sa consumam alcool cu moderatie?

 

Text: Ruxandra Raica