Clasicul „DA” te schimba in vreun fel?

clasicul DA te schimba intr-un felSe schimba ceva in relatia voastra dupa ce clasicul „DA” a fost spus? Iti influenteaza cu ceva starea de spirit faptul ca acum esti cu actele in regula, o femeie asezata la casa ei? De multe ori am auzit fraza: „Dragostea dureaza trei ani”. Ok, ea dureaza trei ani, dar ce faci dupa acest timp? Te desparti si o iei iar de la capat cu alta persoana trei ani si o tii tot asa?

Gresit! Dragostea dureaza, nimeni nu a contorizat exact cat ramane ea in suflet, dar au fost cazuri concrete ca ea exista. Evident, dupa o relatie lunga, sentimentele inceputului si toata euforia momentului mai trec, fluturasii din stomac dispar si deja te-ai obisnuit cu persoana de langa tine, ai acceptat-o si ai primit-o ca atare in viata ta.

Respectul incepe sa isi spuna cuvantul in relatia voastra, este dovedit in cele mai multe cazuri. Multe se schimba, dar respectul dainuie.

Si trecand peste toate astea, se schimba cu ceva intreaga relatie de cuplu dupa casatorie?

 

Cum sunt momentele intime?

La inceputul oricarei relatii, focul pasiunii este aprins, momentele intime nu lipsesc din meniul zilei, sunt incluse si fac deliciul relatiei, in fiecare zi iti imbunatatesti stilul de viata tocmai pentru a fi pe placul partenerului, te „sacrifici” in pat doar pentru a da tot ce e mai bun. Cu timpul, uneori situatia se mai schimba. Parca nu mai esti atat de dispusa sa faci toate nebuniile ce le-ai facut odata, nu mai ai aceeasi spontaneitate in dormitor si nu te mai bucuri de aceeasi pasiune. Bineinteles ca se poate intampla si asta, dar treci peste si nu lasa sa intervina monotonia intre voi, hraneste pasiunea cu mici gesturi romantice.

 

Se schimba cumva intreaga situatie dintre voi?

Bineinteles ca da! Relatia de dinaintea casatoriei acum este altfel. La inceput, gandesti mult inainte sa actionezi, ti-e frica sa nu-l pierzi pe celalalt si nu vrei sa faci gesturi care sa il determine sa faca un pas gresit. Dar, cu timpul si din moment ce pasul mult dorit e deja facut, atmosfera e mult mai degajata. De exemplu, esti mult mai sincer cu privire la tinuta celuilalt, nu iti mai este teama sa ii spui ca nu iti place cum s-a imbracat.

 

Se schimba relatiile cu prietenii ori cu familiile?

Asa si asa, poate. Prietenii pe care ii aveai poate ca nu toti erau casatoriti, asta nu va impiedica sa va continuati prietenia, dar nu vei mai putea participa la toate iesirile in cluburi, unde unii dintre ei isi cauta in continuare jumatatea. Odinioara, si tu erai dispus sa incerci sa faci asta, dar acum te-ai stabilit la casa ta si nu se mai cade. Iesirile nu sunt interzise in cazul casatoriei, dar cu siguranta se mai raresc.

Relatiile cu familiile nu ar trebui sa se raceasca in niciun caz! Incercati sa va apropiati cu totii, familia ta, familia lui si atunci toate lucrurile vor decurge bine. Nu trebuie neaparat sa implicati familiile in toate planurile voastre, dar sa tineti cont si de ele!

 

Text: Camelia Maria Diaconu