Coachella şi Stagecoach, oficial anulate

Cel mai aşteptat festival american, Coachella a fost anulat oficial în acest an, după ce, iniţial, fusese reprogramat pentru luna octombrie.

Deşi evenimentul trebuia să aibă loc, ca în fiecare an, în luna aprilie, din cauza pandemiei, organizatorii au amânat această ediţie pentru toamna acestui an. Însă cum cifrele privind răspândirea COVID-19 în America nu sunt foarte optimiste, s-a decis ca festivalul Coachella să fie amânat până în aprilie anul viitor.

Este a doua oară în istoria sa când se întâmplă acest lucru cu evenimentul. Coachella a apărut în 1999, iar de atunci şi până acum, doar în 2000 acesta a mai fost anulat.

Dar Coachella nu este singurul festival care suferă aceste modificări, ci şi varianta country a acestuia, Stagecoach va fi amânat pentru anul viitor.Despre festivalul Coachella

Coachella aduce laolaltă aproximativ 125 de mii de oameni în fiecare an şi produce, în cele două weekend-uri de eveniment,  încasări situate între 75 de milioane dolari şi 100 de milioane de dolari, fiind cel mai profitabil festival de muzică din America. Anularea lui va produce o criză financiară pentru Valea Coachellei şi pentru promoterul său, Goldenvoice.

Inspiră-te din ţinutele de la Coachella pentru această vară!

Text: Bettina Cristea

Photo: MarketWatch