Coafura pentru barbati

Coafura pentru barbatiBarbatii merg la coafor! Nu, nu este o noutate. Barbatii au inceput sa aiba mai mare grija de ei insisi, sa se preocupe mai mult de aspectul exterior, sa transforme mersul la frizer in mersul la stilist, au inteles ca trebuie sa-si faca programare si vor sa fie la moda, la fel ca si femeile.

Am stat de vorba cu Koldo Ugalde, un basc ce lucreaza la unul dintre multele saloane de coafura din centrul Madridului. Koldo ne-a spus ca barbatii vin la fel de des sau poate chiar mai des decat femeile la coafor, o data la o luna, maximum o data la o luna si jumatate. Barbatii sunt fideli aceluiasi stilist. Koldo ne spune ca sunt chiar mai fideli decat femeile. Tinerii in special experimenteaza noi trenduri, vin cu idei noi, insa, de cele mai multe ori, accepta sfaturile stilistului.

Bretonul drept si chica revin
Anul acesta este diferit fata de cel care a trecut in privinta modei capilare. Daca anul trecut se purtau tunsorile cu creasta sau diverse modele, anul aceasta moda revine putin spre clasic. Se poarta parul cat mai drept, cu breton drept, liniile, si multi barbati au deja placa de par cu care se aranjeaza zilnic. Parul nu se poarta foarte scurt, ci scurt spre mediu. Chica este un “accesoriu” care ramane la moda, insa o chica foarte dreapta, la fel ca si restul parului, si nu foarte lunga.

Structura parului
Structura parului barbatilor este aceeasi ca cea a femeilor, asa ca barbatii pot folosi exact aceleasi produse. De ceva timp incoace, barbatii folosesc din ce in ce mai multe produse pentru par: masti, tratamente capilare, produse pe care inainte nu le foloseau, din teama de a nu parea prea feminini sau din lipsa de interes pentru propriul par. Diferenta intre parul barbatilor si cel al femeilor consta in trecerea anilor, pentru ca multi barbati isi pierd parul odata cu inaintarea in varsta. Astfel, produsele anti caderea parului sunt necesare.

Culori in parul barbatilor
Koldo ne spune ca cel mai des sunt cerute suvitele groase si putine ca numar, in general de culoare alba. Albul nu mai da senzatia de varsta inaintata, ci este acum “fashionable”. Unii chiar prefera decolorarea si vopsirea in alb complet a parului. Barbatii nu fug nici de extensii, insa extensii scurte, la nivelul lungimii parului, de culoare dorita, pentru a evita decolorarea si vopsirea. Extensiile se aplica usor si se pot scoate la fel de usor, insa este recomandat ca atat aplicarea, cat si scoaterea extensiilor sa fie facuta la un salon, de catre specialisti, si nu acasa. Spre deosebire de anul trecut, cand au fost la mare cautare suvitele in culori tari, anul acesta culorile sunt mai “cuminti”, mai putin evidente.

Tatuajele pe scalp
Primul lucru care atrage atentia atunci cand il cunosti pe Koldo este faptul ca este un stilist chel, dar cu tatuaje pe brate si pe… scalp. Tatuajele pe scalp se poarta, sunt dureroase dupa cum ne-a spus, si cei care au cel mai mare curaj pentru a si le face sunt tot barbatii. De multe ori sub par se regasesc simboluri si desene, detalii personale pe care unii dintre barbati le tin ascunse. La o adica, de ce n-ar face parte si tatuajele din coafura?

Text: Olivia Dutu