Codul bunelor maniere la plajă

Marea, soarele, plaja și un cocktail rece… sunt tot ce ne dorim pentru a ne relaxa în sezonul estival. Ține cont însă că plajă este un spațiu public unde ne afișăm într-o postură relaxată și în costume de baie. De aceea, trebuie să dăm dovadă de respect față de cei din jur, printr-un comportament decent.

Farmacistii Catena recomanda Gama Rilastil Sun System, aliatul perfect pentru a proteja pielea de razele nocive ale soarelui, atât la plajă cât și în viața de zi cu zi. Gama oferă mai mult decât fotoprotecție, pentru că menține pielea hidratată și o protejează de stresul oxidativ.

Soarele și valurile marii ne alungă grijile, dar voia bună n-ar trebui să ne facă să uităm câteva reguli de comportament de care trebuie să ținem seama atunci când ne petrecem concediul pe nisipul fierbinte sau când ne relaxăm la piscină.Ai grijă la igiena personală

Înainte de a merge la plajă sau la piscină, dușul ar trebui să fie o condiție obligatorie. De asemenea, orice gest de îndepărtare a părului nedorit nu se face în public, chiar dacă este vorba despre un simplu pensat.

Nici machiajul, încercările de manichiură și de pedichiură în văzul lumii nu sunt de dorit. Părul lung este bine să fie prins, iar după ce ieși din apă ai grijă să nu stropești pe cineva în încercarea de a-l zvânta.

Poartă un costum de baie potrivit

În ceea ce privește costumul de baie, trebuie să luăm în calcul un model decent, dar și rezistent, pentru că nu cumva să rămânem fără el la primul val. Tot în această eventualitate, nu sunt recomandate costumele mai mici sau mai mari față de mărimea de care ai nevoie. Evita și costumele de baie cu slip tanga sau croite din materiale care devin transparente după ce întră în contact cu apă. În plus, nu face topless dacă plajă nu permite acest lucru, dar nici dacă ești în compania unor persoane care nu se simt confortabil când sunt puse într-o astfel de situație.

Farmacistii Catena recomandă Rehidrafort cu aromă portocale de la Naturalis, un supliment alimentar sub formă de săruri de rehidratare care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic prin compensarea rapidă a pierderii de minerale și lichide. Datorită compoziției echilibrate de ingrediente active, Naturalis Rehidrafort ajută la corectarea stărilor de deshidratare.

Ai grijă cum scuturi nisipul

Pătură, cearceaful, prosopul, hainele sau pantofii se scutură de nisip cu spatele în direcția din care bate vântul. Bineînțeles, nu uită să te retragi cât mai departe de zonele aglomerate, undeva spre mare, în așa fel încât să nu pasezi nisipul de la ține la restul lumii. În plus, când te îndrepți spre malul  marii ai grijă cum pășești pentru a nu-i murdari cu nisip pe cei pe lângă care treci.

Muzică doar pentru urechile tale

Fiecare dintre noi are anumite preferințe muzicale, așa că atât timp cât nu ești DJ-ul însărcinat cu asigurarea fondului muzical pe plajă, ascultă orice gen de muzică dorești la căști, indiferent de aparatul la care sunt conectate.

Trebuie să țîi cont de faptul că oamenii vin la plajă să se relaxeze, prin urmare trebuie să respecți o limita a decenței.

Strânge resturile

Plajă și mai ales apă marii nu trebuie poluate în niciun fel. Dacă ai luat pe plajă o gustare, nu aruncă ambalajul, sâmburii de la fructe sau cojile acestora la întâmplare. Plajă este prevăzută cu coșuri de gunoi, iar dacă acestea sunt la distanță mare de ține, pune resturile într-o pungă pe care o vei aruncă la coșul de gunoi când pleci.

Plaja nu e scrumieră

Dacă nu poți renunta la acest viciu pentru sănătatea ta, alege să fii  responsabilă și nu periclita sănătatea celor din jur. Fumătorii ar trebui să se abțînă de la a folosi nisipul sau apă marii pe post de scrumieră. Ar trebui să aibă la îndemână un recipient (dozele goale de suc sau de bere sunt cele mai indicate) în care să pună scrumul și în care să stîngă țigară.

Supraveghează copiii

Dacă mergi cu copii mici pe plajă, este indicat să îi supraveghezi în permanentă, în primul rând pentru a nu se rătăci și, în al doilea rând, pentru a evita posibile accidente. De asemenea, nu-i lasă pe cei mici să treacă peste cearșafurile vecinilor cu picioarele pline de nisip.