Colecția de bijuterii care-l omagiază pe Sandro Botticelli

Cea mai nouă colecție FREYWILLE este un omagiu adus artistului florentin Sandro Botticelli, ale cărui opere de artă au influențat puternic primele etape ale Renașterii europene. Bijuteriile care fac parte din colecția “The Birth of Venus” reprezintă o interpretare modernă a celebrei opere de artă a lui Botticelli.

Farmaciștii Catena recomandă crema de mâini Rilastil Repairing, un produs bogat în substanțe hidratante, nutritive și emoliente care ajută la repararea țesuturilor deteriorate și la hidratarea lor în profunzime.

Cu tabloul său „Birth of Venus”, Sandro Botticelli a creat una dintre cele mai impresionante opere artistice ale timpului său. Pictura o prezintă pe Venus, zeița frumuseții, iubirii și prosperității în mitologia clasică, pășind pe coasta Paphos după ce s-a născut din spuma mării. Zeul vântului o aruncă pe tânără la țărm, în timp ce o nimfă a primăverii se repede pentru a o îmbrăca cu o mantie de flori. Coloritul deosebit, precum și o mare atenție la detalii sunt elemente importante ce contribuie la unicitatea acestei picturi.Design-ul

Liniile fine și mișcările fluide conferă capodoperei lui Botticelli tandrețe și delicatețe, în ciuda aurei sale mistice. Aceste elemente caracteristice au fost reinterpretate de către artiștii FREYWILLE și încadrate în email. Elementele naturale precum florile, frunzele și scoicile oferă un aspect natural, echilibrat. Părul ondulat roșu-auriu al lui Venus, precum și livada de portocali întruchipează perfect esența primăverii în creația lui Botticelli.

Tonurile sidefate, nuanțele de roz și albastru pal sunt completate de turcoaz marin, în timp ce degradeul ușor irizat de la verde mentă la albastru deschis face aluzie la contrastul izbitor dintre marea și orizontul din pictura artistului. Numeroasele elemente aurite din reprezentarea lui Botticelli a scenei mitologice, oferă o atmosferea luxuriantă și adaugă o notă de căldură.

Setul Hommage à Botticelli include 46 de bijuterii, realizate cu măiestrie în atelierul din inima Vienei. Produsele sunt disponibile atât în secțiunea Fine Jewellery, care combină seturile din aur de 18 carate și diamante, cât și în ediția clasică care oferă un spațiu deosebit de amplu pentru design-uri creative, denumită „Dreams of the Artists”.

Colecția “The Birth of Venus” este disponibilă în magazinele din București, atât la boutique-ul din Calea Victoriei 63-81, cât și la magazinul din incinta Băneasa Shopping City, dar și online pe site-ul brandului FREYWILLE, unde clienții pot explora întreaga gamă de bijuterii artistice și le pot găsi pe cele potrivite pentru stilul lor unic.

Alessandro di Mariano Filipepi, cunoscut sub semnătura lui Sandro Botticelli, a fost unul dintre cei mai importanți pictori ai Renașterii italiene. Frumusețea și grația personajelor create de el, precizia liniilor și redarea mișcării fac din lucrările sale opere ce simbolizează stilul epocii.

Bettina Cristea

foto: PR