O colecție glamour Balmain, inspirată dintr-o poveste personală

Au mai rămas câteva zile până la lansarea documentarului de pe Netflix, Wonder Boy, care îl are ca protagonist pe Olivier Rousteing, fabulosul creator de la Balmain. Și, cu această ocazie, băiatul talentat care a fost adoptat încă de când era bebeluș, a pus în scenă un număr inedit în care să-și prezinte fabuloasa colecție Resort pentru 2022.

Această colecție exuberantă, creată atât pentru femei, cât și pentru bărbați, este interpretarea lui Rousteing despre mediul în care trăiește și pe care îl iubește atât de mult. El a dedicat colecția părinților săi biologici, pe care nu i-a cunoscut, și țărilor din care aceștia se află, Somalia și Etiopia. Însă, de când a aflat acest lucru despre identitatea sa, în pandemie, creatorul nu a reuşit să ajungă în niciuna dintre țările menționate. Dar, a căutat informaţii despre Cornul Africii și a descoperit că în zonă există o expoziției numită Divas, de la Oum Kalthoum la Dalida la Institutul Mondial Arab din Paris, şi a decis să o viziteze pentru a afla mai multe despre femeile arabe.

Lumea arabă, dar și povestea cântăreței egiptene-italiene iconice din Franța – Dalida – l-a inspirat pe Rousteing să creeze ținute cu bijuterii și asimetrice.

Bettina Cristea

Foto: Vogue