Confuzia de sentimente poate distruge relatii

shutterstock 46333642Intotdeauna femeile, dar si barbatii au depasit anumite bariere ale imaginatiei si s-au dus cu gandul mult mai departe decat era cazul uneori. Ce-i drept, sunt putine cazurile in care vezi o prietenie intre un barbat si o femeie care sa nu te duca cu gandul ca sunt ceva asteptari de la acea relatie, mai ales pe plan sentimental.

Barbatii si-au dorit mereu femei frumoase si intelegatoare si, la randul lor, femeile isi doresc barbati care sa le faca fericite. Au fost cazuri cand intr-o prietenie stransa au aparut si altfel de sentimente, lucrurile au inceput sa fie privite altfel si de aici stricta relatie de amicitie s-a transformat intr-o poveste de iubire, care, de cele mai multe ori, nu a rezistat si intr-un moment s-a pierdut tot. Rareori intalnesti un baiat care sa isi doreasca sa ajute o fata fara sa ceara altceva la schimb, fara sa aiba alte asteptari, un baiat care sa o asculte si sa ii ofere sprijinul lui indiferent sub ce forma. Placerile trupesti apar chiar si atunci cand tu crezi ca este doar prietena sau prietenul tau.

Cu toate astea, exista si asemenea cazuri… o relatie de prietenie intre un baiat si o fata, care sa fie bazata pe respect, sinceritate si incredere, fara alte implicatii. Indiferent cum s-a ajuns la acea relatie, este important ca aceasta sa ramana asa, acele bune intentii sa ramana doar bune intentii si sa nu fie confundate cu un veritabil flirt. Orice cuvant frumos spus la un moment dat poate fi considerat un moment propice pentru a incepe planul de atac. Gesturile mici fac orice relatie mai frumoasa, fie ea chiar si de prietenie; momentele in care razi pana nu mai poti sa te mai opresti sau momentele in care ai un umar pe care sa te sprijini trebuie sa existe intr-o relatie de prietenie si sa intareasca regula increderii dintre doua persoane.

Si pana la urma ce este mai bine: sa existe o asemenea prietenie sau sa se transforme intr-o relatie de dragoste? Intotdeauna, in viata noastra, avem nevoie de un prieten care sa ne sprijine moral, iar acel prieten este greu de gasit, dar odata ales, nu trebuie uitat sau neglijat. Faptul ca incepi sa investesti un alt tip de sentimente in aceasta relatie poate schimba intreaga conduita a relatiei. Aceasta se nu mai are trasaturile unei prietenii sincere, gelozia apare chiar daca tu nu iti dai seama. Nu iti mai privesti prietena cu aceiasi ochi si incep sa te deranjeze si cele mai mici gesturi pe care “amica ta” le face cu persoanele din jur. De cele mai multe ori, nu poti sa-i spui nimic celeilalte persoane, esti perceput altfel decat trebuie si inteles cu totul gresit. Lucrurile nu au fost intocmai respectate asa cum ati vorbit la inceput. Si iata sfarsitul unei relatii de prietenie, care, dintr-o greseala, a fost transformata in relatie de iubire.

Diferentele exista si barierele trebuie respectate intr-o relatie de prietenie pentru a o face cat mai frumoasa, iar sinceritatea si respectul sunt caramizile ce construiesc fiecare poveste!

Text: Camelia Maria Diaconu