Copiii cu malformatii cardiace pot fi tratati acum la Spitalul Monza

Monza 2La Spitalul Monza din Bucuresti – Centrul Cardiovascular, a fost inaugurata o sectie de chirurgie cardiovasculara pediatrica dotata cu aparatura de ultima generatie, care dispune de bloc operator, sectii de anestezie si terapie intensiva, saloane pentru copii si o zona de joaca special amenajata.

Echipa de medici supraspecializati, cu experienta de peste 17 ani in domeniu, este condusa de dr. Mircea Cotul si poate rezolva intreaga gama de malformatii cardiace prezente la copii si nou-nascuti. Desi este vorba despre un spital privat, preturile interventiilor la Monza nu sunt deloc ridicate si, in plus, pot fi decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. „Preturile unei interventii sunt accesibile, sunt de 3 ori mai mici decat in afara tarii si avem si un contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Suntem extrem de flexibili, dorim sa ajutam pacientii”, adeclarat Carmen Dragan, Presedintele Spitalului Monza.

La inaugurare a fost prezenta si Alexandra Dinu, care a felicitat echipa de la Monza pentru initiativa deschiderii unei sectii specializate in chirurgia cardiovasculara pediatrica: „Cand l-am operat pe Mario, situatia era dezastruoasa in Romania, foarte multi parinti erau nevoiti sa plece cu copiii din tara”, a declarat Alexandra. Acum insa, aceste interventii sunt posibile si la noi, datorita investitiei facute la Spitalul Monza.

 

Text: Bianca Badescu