Copiii cu multi prieteni sunt mai activi fizic

Copiii cu multi prieteni sunt mai activi fizicUn studiu realizat pe copiii cu varsta cuprinsa intre 10 si 11 ani a aratat faptul ca acestia sunt cu atat mai activi fizic cu cat au mai multi prieteni.

In urma cercetarii realizate de World Cancer Research Fund si National Prevention Research Initiative, s-a constatat ca pentru fiecare prieten in plus pe care il are, un copil face 10 minute in plus de activitate fizica in weekend si 4 minute de activitate fizica moderata spre intensa dupa scoala.

Legatura dintre numarul de prieteni si activitatea fizica se observa mai tare la fete, lucru care sugereaza prietenii mai puternice la acestea. “Cercetarea arata ca cei mici sunt receptivi la incurajari pentru a depune mai mult efort fizic. Vrem sa incurajam tinerii sa fie activi cu prietenii lor si sa se sprijine unii pe altii”, a declarat dr. Russell Jago, de la Universitatea din Bristol.

Aceste informatii rezultate din studiu pot ajuta la dezvoltarea unor strategii care sa incurajeze activitatea fizica in randul copiilor. Studiul a fost publicat in revista Medicine and Science in Sports and Exercise.

Text: Bianca Badescu

mai 11th, 2012 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate