Copiii isi cresc increderea de sine prin desen

8ssx16w3_copyUn grup de cercetatori din Washington a realizat un studiu la Universitatea din Cincinnati cu scopul de a gasi o solutie de combatere a obezitatii infantile. La realizarea acestui experiment au participat 71 de copii cu varste fragede. Oamenii de stiinta s-au axat pe partea psihologica, incercand sa afle ce gandesc copiii, punandu-i sa creeze propriile lor personaje de benzi desenate. Dupa incheierea experimentului, rezultatele au fost incurajatoare.

Potrivit unui comunicat din Cincinnati,Paul Branscum, initiatorul studiului, a afirmat: „Benzile desenate pot face o multime de lucruri bune pentru mintea copiilor”. „Unul dintre lucrurile careimi place laei esteca eipot explicaprobleme complicateintr-un modpe careoamenii potsa il inteleaga, prin combinareacuvintelor ?ia imaginilor”. Copiiiau fost rugatisa se gandeascalapersonajereale sifictive si sa foloseascaincreatiile lorpatru exemple din viata, pe care le considera sanatoase.In timpul experimentului, copiii au facuto ora de sportzilnic, au avut ca mese principale cinci portii de fructe si legume, in locul sucurilor, micutii au consumat numai apa, timpul petrecut la TV a fost limitat, iar la jocurile video au participat doar 2 ore pe zi.Studiul a fost realizat pe o perioada de 3 luni, insa cercetatorul Branscum a realizat, in urma experimentului, ca IMC (indicele de masa corporala) al copiilor a ramas acelasi.

Cu toate acestea, Paul Branscum este de parere ca cele trei componente -consumarea fructelor si legumelor zilnic, activitatea fizica si consumul regulat de apa – trebuie respectate mereu pentru o dieta echilibrata. In plus, in urma studiului, cercetatorul a declarat ca acest proiect i-a ajutat pe micuti sa fie mai siguri pe ei, sa afle notiuni importante despre sanatate si sa isi dezvolte creativitatea.

Text: Andreea Popescu