Copiii si adolescentii timizi ar putea suferi de sociofobie

Copiii si adolescentii timizi ar putea suferi de sociofobieSociofobia este frica persistenta de comunicare, frica de situatiile care implica activitati de control si hotarare, fiind un diagnostic destul de controversat in ceea ce-i priveste pe copii si adolescenti, doctorii afirmand ca timiditatea devine o conditie medicala. In urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca adolescentii care sufera de sociofobie sunt depresivi, tulburati si anxiosi.

Tinerii care sunt diagnosticati cu sociofobie duc in interiorul lor adevarate batalii, isi pierd din personalitate si nu constientizeaza gravitatea situatiei. Un lucru ingrijorator este faptul ca aceasta fobie poate ramane de cele mai multe ori netratata, iar acesta ar trebui sa fie un semnal de alarma, care sa-i puna pe ganduri pe parinti. Adolescentii a caror timiditate persista trebuie tinuti sub observatie, iar sfatul unui specialist este mai mult decat necesar.

Text: Ruxandra Raica

octombrie 19th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate