Copiii sunt fericiti daca parintii lor sunt fericiti

shutterstock_15728239Copiii cu varsta de 10-15 ani pot dobandi un sentiment crescut de bunastare daca au prieteni in jurul lor si o viata de familie sigura, mai degraba decat un flux constant de bani, spun cercetatorii.

Fericirea nu costa chiar atat de mult, asta daca ai intre 10-15 ani.

Conform ultimelor cercetari realizate in domeniu, copiii sunt mai fericiti daca au amandoi parintii aproape, daca vad zambete si liniste in casa parinteasca decat daca ar avea o situatie financiara solida.

In urma studiului realizat la Institutul pentru Cercetari Sociale si Economice de la Universitatea din Essex s-a descoperit ca tinerii care provin din familiile cu un venit mai mic nu sunt mai nefericiti decat cei care provin din familii cu un venit mai mare. Tot in urma aceluiasi studiu s-a mai constatat faptul ca utilizarea internetului poate fi benefica doar daca se aloca o singura ora pe zi accesarii sale. Mai mult timp petrecut pe internet poate afecta activitatile sociale importante din viata copiilor.

Se pare ca fericirea tine mai mult de varsta si de modul in care copiii apreciaza lucrurile din jur. Copiii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani sunt mult mai fericiti decat copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

“Aceasta lucrare exploreaza in ansamblu daca fericirea unui copil poate fi asociata cu venitul familiei din care provine”, au declarat cercetatorii pentru cotidianul Daily Mail. “Rezultatele sugereaza ca veniturile familiei nu sunt asociate cu satisfactia pe care o are copilul in viata”.

Studiul, care s-a bazat pe 5.000 de copii din familii cu un venit mediu lunar de 1.144 de lire sterline, a aratat ca situatia financiara nu joaca un rol foarte important in viata copiilor.

Se pare ca cei mici isi doresc sa traiasca intr-o familie fericita, fara conflicte si certuri, si sa aiba activitati normale pe care le are orice copil. Socializarea are si ea un rol destul de important in cresterea copiilor. Acestia vad cursurile, de orice fel, ca un mod eficient de a-si face prieteni si de a socializa. Parerea savantilor este ca, in majoritatea cazurilor, toti copiii fericiti au toate conditiile sufletesti necesare pentru a deveni si adulti fericiti. Asa incat putem afirma ca drumul spre fericire incepe inca din copilarie.

 

Text: Andreea Popescu