Copilaria, cel mai frumos cadou

“Copilaria, cel mai frumos cadou” are ca scop informarea parintilor si a publicului larg despre importanta si beneficiile vaccinarii, care salveaza milioane de vieti anual in intreaga lume.

Ministerul Sanatatii impreuna cu UNICEF au lansat Campania de promovare a vaccinarii, iar ambasadorii nationali ai UNICEF in Romania, precum si alti lideri de opinie vor sprijini de asemenea acest demers.

“Vaccinurile sunt sigure si eficiente. Parintii si tutorii trebuie sa fie informati despre beneficiile vaccinurilor si despre locurile unde isi pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea sa le ofere acestora cel mai frumos cadou, Copilaria. In Romania, campaniile nationale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinala trebuie imbunatatita. Absenta vaccinarii duce la reaparitia unor boli ce pot fi usor prevenite prin aceasta masura”, a spus Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF in Romania.

O copilarie fericita, in care copilul sa poata explora mediul inconjurator, sa se joace, sa se bucure de libertate si totodata sa fie in siguranta, este cel mai frumos cadou pe care il poate oferi un parinte. Vaccinurile ii ajuta pe parinti sa ofere acest dar.