COSMOTE Romania lanseaza cea mai mare provocare cu ocazia Orei Pamantului

shutterstock_3744664COSMOTE Romania va marca Ora Pamantului 2012, pe 31 martie, cu prima initiativa importanta care leaga direct telefonia mobila de protectia mediului inconjurator.

Astfel, pe 31 martie, COSMOTE lanseaza o provocare pentru fiecare client al sau: pentru fiecare telefon mobil sau accesoriu adus pentru reciclare intr-un magazin COSMOTE sau Germanos pana in septembrie 2012, COSMOTE va planta in aceasta toamna cate un copac si il va ingriji pana va atinge maturitatea.

COSMOTE Romania combina astfel doua programe dezvoltate de companie: I Love Recycling si Adopta o padure. Angajatii companiei vor planta toti copacii stransi in cursul acestei campanii in toamna anului 2012. Adopta o padure fost lansat in 2009 cu un proiect pilot in Caciulati, cu 5.000 de copaci plantati, apoi a continuat in 2010 cu plantarea a 10.000 de puieti de stejar pe o suprafata de 20.000 de metri patrati la est de Ploiesti. Acest proiect a fost implementat cu sprijinul Asociatiei MaiMultVerde si al Administratiei Domeniilor Publice si Private din Ploiesti. COSMOTE Romania si-a luat angajamentul de a ingriji aceasta padure timp de cinci ani.

Din 2007, Ora Pamantului este cel mai mare eveniment din lume in timpul caruia milioane de oameni sting lumina timp de o ora. Ora Pamantului 2012 va avea loc sambata, 31 martie, incepand cu ora 8.30pm (ora locala) si reprezinta un apel global la actiune a fiecarui individ, fiecarei afaceri si fiecarei comunitati din lume. Ora Pamantului 2012 este Momentul Provocarii, in care companiile provoaca clientii, celebritatile isi provoaca fanii, orasele lanseaza provocari intre ele si prietenii se provoaca unii pe altii sa actioneze pentru un mediu mai curat. Este un apel pentru a lua atitudine, pentru a ne asuma responsabilitatea, pentru a fi implicati si pentru a conduce catre un viitor sustenabil.

Ora Pamantului este o initiativa a WWF (World Wide Fund for Nature).

 

 

Text: Andreea Popescu