Creme si tratamente pe timpul verii

Creme si tratamente pe timpul veriiA venit vara calduroasa si corpul nostru raspunde diferit in fiecare anotimp. A venit vremea sandalelor, a maieoaselor, vremea de plaja, a venit canicula. Asa cum in fiecare iarna TONICA incearca sa va dea cele mai bune sfaturi cu privire la ingrijirea pielii, nici vara pielea nu trebuie neglijata, din contra.

Caldura ne face sa transpiram si machiajul se mentine mult mai putin timp impecabil din cauza sebumului secretat de piele in cantitati mai mari pe timpul verii. Stim deja ca este o regula folosirea cremei hidratante inainte de aplicarea machiajului. Desi ati putea crede ca din cauza cremei pielea fetei transpira mai mult si este mai grasa, aveti numai pe jumatate dreptate. In cazul in care aveti o piele grasa, renuntati la cremele foarte hidratante si folositi in locul lor seruri care sunt mult mai repede absorbite in piele si care lasa o senzatie catifelata si nu una de piele incarcata.

 Ideea este sa va hidratati pielea fetei indiferent de anotimp, obiceiurile trebuie sa ramana aceleasi, numai produsele se schimba.

Pudra in trusa de machiaj
Praful este un factor care afecteaza tenul. Pe timpul verii vremea este mai uscata, praful mai mult, sebumul in cantitati mai mari, asa ca se poate sa ne trezim cu cosuri, desi am trecut de mult de vremea pubertatii si in mod normal avem un ten curat. Pentru a preveni aparitia cosurilor, nu uitati niciodata de o baza pentru machiaj. Fondul de ten impiedica praful sa ajunga la porii deschisi din cauza caldurii. Daca pana acum pudra lipsea din trusa voastra de machiaj, acum o puteti introduce si veti vedea ca pielea va arata mai neteda si machiajul va dura mai mult, iar cel mai important, pudra protejeaza impotriva poluarii.

Un alt fel de cosmetica
Multe dintre noi au facut deja un obicei din a merge la cosmetica si este foarte bine. La fel cum ramanem fidele unui produs care pare sa fie facut special pentru noi, ramanem fidele cosmeticienei. N-ar fi rau totusi ca vara asta sa va „tradati”, macar o data, cosmeticiana si sa alegeti altceva. Incercati sa gasiti un salon unde aburul care va deschide porii sa fie inlocuit de comprese calde cu un tip special de ceara. Lichidul cald si vascos se pune peste o compresa, iar apoi peste porii care contin puncte negre ce trebuie eliminate. Diferenta este ca acest tratament se aplica numai pe zonele cu probleme si unde cosmeticiana trebuie sa lucreze, si nu deschide toti porii, asa cum face aburul. Este preferabil acest tratament pe timpul verii pentru ca astfel se evita deschiderea inutila a porilor si posibilitatea de intrare in contact cu mediul poluat atunci cand iesiti din salon.

SPF pentru orice produs
Unul dintre cele mai importante ingrediente ale cremelor pe care le folositi si chiar ale produselor de machiaj este factorul de protectie. Nu numai cremele de plaja sunt cunoscute pentru factorul de protectie, ci si balsamurile pentru buze si cremele hidratante de fata si de corp, chiar fondul de ten. Chiar daca nu mergeti la plaja sau la piscina, chiar daca nu stati foarte mult timp in razele directe ale soarelui, trebuie sa aplicati mereu o crema cu factor de protectie preferabil mai mare de 10, care va va mentine pielea cu aceeasi culoare naturala si departe de posibilele arsuri.

 

Text: Olivia Dutu