Cremele cu factor de protectie

Sfatul dermatologului: Folositi creme cu Factor de Protectie SolaraLa trecerea de la sezonul rece la cel cald, tot organismul se adapteaza schimbarii. Pielea, oglinda echilibrului de hidratare, vitaminizare, alimentatie sanatoasa si odihna, nu face exceptie.

In functie de ten, manifestarile sunt diferite: uscaciune, descuamare, exfoliere, roseata in zona centro-faciala, usoare fisuri in zona gurii sau a nasului. Fumatul si expunerea intempestiva la monitoarele fara protectie accentueaza problemele tenului.

Evitati substantele fotosensibilizante

Pentru protejarea tenului, se recomanda crearea unui microambinet sanatos, hidratare, consum de lichide, vitamine din fructe, cruditati, alimentatie echilibrata si fotoprotectie. De asemenea, este indicata administrarea interna atat a vitaminelor A si E, cat si a mineralelor Zinc si Seleniu. Bineinteles nu neglijati hidratarea, curatarea si protectia zilnica a tenului si, in plus, primavara, evitati cosmeticele, alimentele si medicamentele care contin ingrediente fotosensibilizante. Acestea sunt mentionate pe ambalaj si dintre ele fac parte tetraciclina, anticonceptionalele, pastranacul, carbamazepina. Este indicat ca primavara sa folositi o crema cu factor de protectie solara.

Microambient sanatos:
• Prezenta unei plante care sa oxigeneze spatiul de lucru
• Fuga de fumul de tigara
• Ecran cu protectie pentru monitor

Text: Dermatolog Dr. Georgeta Grosu
Medic primar dermatolog
[email protected]
B-dul Regiei, nr. 8
(021) 316 51 43