Crezi ca il cunosti cu adevarat pe actorul Ryan Gosling?

138566-ryan-gosling-at-los-angeles-film-festival-2011Cunoscut pentru personalitatea sa dura, dar si pentru lipsa tricoului in mod constant in filme, Ryan Gosling reprezinta unul dintre cele mai vanate celebritati de la Hollywood.

Dupa ce rolul din anul 2001 din filmul The Believer nu i-a adus faima la care aspira, lui Ryan i s-a oferit, in anul 2004, un rol in memorabilul film The Notebook. Dupa aparitia sa in The Notebook, Gosling a avut onoarea de a fi numit unul din cei “50 cei mai sexy burlaci” de catre revista “People”.

1. Ryan Gosling s-a nascut pe 12 noiembrie 1980, in Londra, Ontario, Canada. Este al doilea copil al lui Thomas, agent de vanzari, si Donna Gosling, in prezent profesoara de liceu.

2. Gosling a avut o copilarie dificila. Parintii lui au divortat pe cand avea o varsta frageda, lucru ce a obligat-o pe mama lui sa se mute in alta parte impreuna cu Ryan si sora sa mai mare Madi. La scoala, viata lui nu s-a imbunatatit, deoarece era implicat adesea in neintelegeri si batai cu ceilalti colegi ai sai. Tot in perioada adolescentei, a fost diagnosticat cu ADHD si a fost mutat intr-o clasa pentru elevi cu nevoi speciale. Din cauza problemelor cu ceilalti colegi, a fost retras de la scoala pentru un an, timp in care mama sa a renuntat la slujba pentru a putea avea grija de el.

3. Influentat de scenele din filmul First Blood, Ryan s-a dus cu un set de cutite la scoala pe care mai apoi le-a aruncat in colegii sai in pauza, fapt ce a dus la suspendarea sa.

4. La varsta de 12 ani, mama lui Justin Timberlake a devenit tutorele legal al lui Gosling timp de sase luni, cand a castigat auditia pentru Mickey Mouse Club. Cand s-a alaturat Clubului Mickey Mouse, a lucrat alaturi de Justin, Britney Spears si Christina Aguilera timp de doi ani.

5.Spre deosebire de celelalte mici stele care s-au indreptat spre muzica, el a decis sa se concentreze doar pe actorie si, spre sfarsitul deceniului, aparuse deja intr-o lista impresionanta de seriale TV pentru tineri, notabil fiind rolul din serialul de aventura “Young Hercules”.

6. Pasiunea sa pentru actorie s-a manifestat la o varsta frageda, in momentul in care si-a vazut unchiul pe scena interpretandu-l pe Elvis Presley. Urandu-si accentul canadian, Ryan face eforturi mari pentru a-l schimba. Totodata, isi schimba si modul de a vorbi, ajungand chiar sa vorbeasca ca Marlon Brando. A renuntat la liceu la varsta de 17 ani, cand a decis sa se concentreze asupra carierei.

7. Cea mai mare pauza a lui Ryan a fost dupa ce a jucat in filmul romatic The Nootebook, in anul 2004. Analizand performanta sa din film, regizorul Nick Cassavetes a declarat ca Ryan nu este ca ceilalti actori de la Hollywood si ca nu este frumos sau cool, ci doar un tip obisnuit. Probabil aceste cuvinte au venit ca o palma asupra lui Ryan care a decis sa se retraga din lumina reflectoarelor pentru o vreme.

 

8. Primul sau rol important a venit in anul 2000, cand a jucat in Remember the Titans alaturi de Denzel Washington. Cu toate ca nu a urmat niciun curs de actorie, numele sau a devenit cunoscut in SUA dupa ce a jucat in drama The Believer din 2001, dupa care si-a facut aparitia in Murder by Numbers si The Slaughter.

9. Gosling a avut o relatie de un an cu Sandra Bullock si una de doi ani cu Rachel McAdams. Actorul a marturisit ca, pentru moment, este complet dedicat carierei si nu se gandeste la o legatura amoroasa. In prezent se speculeaza ca are o relatie cu Eva Mendez.

 

10. Cel mai recent film in care joaca Ryan se numeste The Gangster Squad si prezinta aventurile unei mici echipe de politisti care declara razboi celui mai mare cap mafiot din Los Angeles in anii ’40, ’50.

Text: Andreea Popescu