Culoarea anului 2014, Radiant Orchid, acapareaza tot!

poza radiant orchid 2014Spune la revedere nuantei smaraldului si bun-venit noii culori a anului 2014, desemnata de Institutul Pantone, “Radiant Orchid”. Cei care nu sunt familiarizati cu orhideea phalaenopsis se pot intreba: ce este mai exact “Radiant Orchid”?

Ei bine, in anuntul anual al companiei, Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color, a descris aceasta  nuanta ca fiind  “o armonie incantatoare de fuchsia, violet si nuante de  roz”, care “inspira incredere si emana o mare bucurie, dragoste si sanatate”.

 

Radiant Orchid este, de fapt, un violet – unul expresiv, creativ, care atrage cu farmecul sau seducator.

“In timp ce culoarea anului 2013 a fost PANTONE 17-5641 Emerald, un simbol al reinnoririi si prosperitatii, Radiant Orchid ajunge in paleta de culori pentru a oferi o mica scanteie imaginatiei”, a declarat Eiseman. “O invitatie la inovatie, Radiant Orchid incurajeaza creativitatea sa se extinda si sustine originalitatea, care este din ce in ce mai apreciata in societatea de astazi.”

 Radiant Orchid in moda

 

Culoarea Radiant Orchid va patrunde pe podiumurile de moda in primavara lui 2014, dar deja isi croieste drum spre covorul rosu. Printre colectiile de haine si accesorii care cuprind piese in aceasta culoare sau in variante ale acestei culori, se numara Emerson a lui Jackie Fraser-Swan, Juicy Couture si cea a Yoanei Baraschi.

 

Radiant Orchid in beauty

 

O nuanta moderna si surprinzator de versatila… Radiant Orchid revitalizeaza pielea, facandu-le pe doamnele care o poarta sa se simta mai sanatoase si mai energice. Violetul este o nuanta seducatoare, care poate fi purtata in combinatii distincte si complimenteaza parul si ochii, potrivindu-se tuturor nuantelor de piele.

Aceasta nuanta devine si mai seducatoare atunci cand este combinata cu rosu sau cu nuante de lavanda, mov si roz. Poate fi purtata pe buze, pe obraji, dar si pe unghii.

 

Radiant Orchid in designul interior

 

Valorificati aceasta nuanta si in spatiile interioare, in vopsea, mobilier si accesorii. Radiant Orchid completeaza nuantele de olive, iar efectul vizual este superb atunci cand este combinata cu turcoaz dar si cu galben.

La Targul International de Mobila contemporana de la New York, din primavara anului trecut, culoarea anului 2013, emerald, se regasea peste tot: in mobilier, in textile, in canapele. Aceasta culoare vibranta era capabila sa dea viata culorilor neutre cum ar fi gri si bej.

La randul ei, Radiant Orchid este inaltatoare si indrazneata, fara a fi coplesitoare. Ea revitalizeaza aproape orice paleta de culori si reprezinta un element unificator pentru diverse spatii. Acestea fiind spuse, pregatiti-va pentru un mobilier in nuante de violet si pentru lenjerii de pat fuchsia.

 

 

Text: Andreea Popescu