Culoarea anului 2023: Viva Magenta

Autoritatea mondială a culorilor a vorbit, iar în acest an, fumul care a ieșit din conclavul Pantone a fost nuanțat de un roz profund: Viva Magenta, culoarea anului 2023 a Pantone.

Pentru o culoare uniformă, farmaciștii Catena recomandă vopseaua de păr Color&Soin care este ușor de aplicat și protejează firul de par în profunzime. Disponibilă într-o gamă variată de nuanțe, vopseaua Color&Soin asigură o colorare de durată, acoperind 100% firele albe încă de la prima aplicare!

Tonul roz „combină căldura lumii naturale cu posibilitățile nesfârșite și bogate ale spațiului digital”, a declarat Elley Cheng, vicepreședinte și director general al Pantone, în timpul anunțului.

Pantone a spus că o influență majoră în alegerea sa din 2023 a fost nuanța roșie a carminului, un colorant natural stacojiu obținut de la unele insecte la scară largă. (Huge Inc.)

Decizia din acest an, a spus Pantone, a implicat o fuziune experimentală a experților în tendințele umane și a inteligenței artificiale. După ce oamenii de la Pantone au stabilit că Viva Magenta va fi alegerea lor, oamenii de la firma de design Huge au introdus descriptori text ai nuanței în generatorul de artă AI Midjourney pentru a veni cu imaginile pe care Pantone le folosește pentru a exprima nuanța. Participanții la Art Basel Miami vor putea „Intra în Magentaverse” și se vor scufunda în culoare.Ce este Viva Magenta?

Culoarea anului de la Pantone, Viva Magenta 18-1750, emană energie și vigoare. Este o nuanță înrădăcinată în natura descendentă din familia roșului și expresiva a unui nou semnal de forță. Viva Magenta este curajoasă și neînfricată și o culoare pulsatorie a cărei exuberanță promovează o sărbătoare veselă și optimistă, scriind o nouă narațiune.

Culoarea anului din este puternică și plină de putere. Este un nou roșu animat care se bucură de bucurie pură, încurajând experimentarea și exprimarea de sine fără reținere, o nuanță electrizantă și fără limite care se manifestă ca o declarație remarcabilă. PANTONE 18-1750 Viva Magenta întâmpină pe oricine și pe toți cu aceeași vervă pentru viață și spirit rebel. Este o culoare îndrăzneață și plină de spirit.

Pantone a folosit inteligența artificială pentru a genera imagini cu „Magentaverse”, cum ar fi aceasta. (Huge Inc.)

Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, a conectat Viva Magenta la felul în care s-a schimbat viețile noastre în timpul pandemiei de coronavirus. „Refuzând să ne întoarcem la viața pe care o consideram odinioară normală, îmbrățișăm experiența pe care am avut-o… să privim asta ca pe o oportunitate de a scrie o nouă narațiune pentru noi înșine și de a stabili o nouă viziune. ”

Iulia Mirică

Foto și sursă: www.washingtonpost.com, www.pantone.com