Rezistență și speranță: culorile anului 2021

După un 2020 extrem, Pantone a selectat două culori pentru anul 2021. Culorile se numesc Iluminanting, un galben strălucitor, dar nu puternic, și Ultimate Grey, o nuanță care amintește de pietricele de pe o plajă. Împreună, sugerează institutul că înseamnă rezistență și speranță.

„Nicio culoare nu a putut trece peste problemele momentului”, a declarat pentru New York Times Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute. „Am realizat cu toții că nu putem face asta singuri. Cu toții avem o înțelegere mai profundă a modului în care avem nevoie unul de celălalt, de sprijinul emoțional și speranță.”Iluminanting& Ultimate Grey

Pantone descrie Illuminating ca „o nuanță galbenă încălzitoare, impregnată de energie solară”, care emană veselie și Ultimate Grey ca având „elemente solide și de încredere, care sunt veșnice și oferă o bază fermă”, potrivit site-ului companiei.

Două culori după patru ani

Ultima dată când Pantone a ales două culori ale anului a fost în 2016, culorile cuarț roz și Serenity, un combo roz și albastru menit să se amestece unul în celălalt pentru a reprezenta fluiditatea de gen. Culoarea anului Pantone pentru 2020 a fost albastru clasic, care avea rădăcinile într-un sentiment de pace și claritate asemănătoare laserului. În timp ce 2020 nu a văzut niciodată pace, fără îndoială oamenii au găsit o formă de claritate după evenimentele din acest an.

Cu vaccinurile COVID-19 în mișcare, nu putem decât să sperăm că această pereche de culori Pantone manifestă exact ceea ce simbolizează: o revenire din 2020 care ne presează înainte în unitate.

Text: Iulia Mirică