Culori românești în noua colecție a Casei Fragonard

În fiecare an, casa de modă și parfumuri Fragonard lansează câte o colecție de obiecte tradiționale specifice unei anumite țări, iar anul acesta e rândul României.

Casa de parfumuri, cu o istorie de aproape o sută de ani, va lansa în acest an colecția de primăvară – vară numită ”Couleurs roumaines” și inspirată în totalitate din arta populară și artizanatul românesc, transmite ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

”Celebra casă de modă și parfumuri Fragonard ne-a invitat pentru avanpremiera colecției de primăvară – vară, care se numește pur și simplu «Couleurs roumaines». Si, intr-adevar, când intri în magazinul de lângă Madeleine, te copleșesc culorile din universul artizanal romănesc. Covoare, perne, haine, obiecte artizanale – totul e făcut ca să scoată în evidenta tradițiile românești și pe artiștii români. La loc de cinste sunt delicatele obiecte în ceramică alb-albastră de Saschiz, iar numele meșteșugarilor, poveștile lor și harta României sunt trecute cu multă atenție. Agnes Costa, proprietara mărcii Fragonard, mi-a mărturisit că proiectul a fost posibil si grație doamnei Andreea Diana Tănăsescu de la asociația La blouse roumaine, care a facut legătura cu comunitățile de artizani și meștesugari. Mulțumiri din partea noastră, vom fi foarte fericiți să vedem motivele și culorile din Romănia în această vară, pe străzile Parisului”, a scris ambasadorul României pe Facebook.

Alte culturi care au inspirat casa de parfumuri

În trecut, au mai fost evocate culturi precum cele din India, Iran sau Grecia. Colecția Fragonard – Couleurs roumaines evocă universul artizanal românesc și conține obiecte precum rochii, ii, fote, traiste, eșarfe, perne, linguri de lemn, covoare sau obiecte de ceramică. Un loc aparte îl ocupă ceramica de Saschiz, din care sunt realizate recipiente care ascund comorile parfumate Fragonard.

Colecția poate fi admirată la magazinul Fragonard din Paris, de pe Rue Boudreau.

Foto: www.adevarul.ro, www.alistmagazine.ro

ianuarie 21st, 2021 by Mirica Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate