Culorile anului 2013, dezvaluite de PANTONE FASHION

shutterstock 117038089In acest sezon, designerii combina dorinta de autoexprimare cu necesitatea de reenergizare. Alegerea culorilor pentru aceasta primavara se bazeaza pe aceste nevoi imperioase, dispunand de o paleta care amesteca luminile dinamice cu culori inovatoare neutre pentru a crea armonie.

 

 

            Tonul in moda se da la nivel mondial

Culorile prezentate in Raportul de moda Pantone Color sunt selectate din PANTONE FASHION + HOME, cele mai utilizate culori pe scara larga si recunoscute de toate standardele din lume. In fiecare sezon, designerii Pantone realizeaza sondaje in cadrul New York Fashion Week. Aceste informa?ii sunt utilizate pentru a crea PANTONE Fashion Color Report, care-i serveste comunitatii de design la nivel mondial drept instrument de referinta de-a lungul anului. Acestea fiind spuse, mai exista vreun dubiu? Noi speram sa nu   Citeste randurile de mai jos, afla care sunt tendintele in materie de moda si fa in asa fel incat “fashion” sa fie al doilea nume al tau.

 

Culorile vedeta ale sezonului

 Prezenta verdelui in aceasta primavara este de necontestat. La fel ca primele semne ale primaverii, Tender Shoots este revigorant, activ si vesel, in timp ce culoarea Jade (grayed jade) aduce o stare de liniste si odihna. Nuanta Emerald  verde smarald este plina de viata, radianta, inspira intelegere si claritate. Combinarea celor doua culori ale sezonului – verde jad si tender shoots – este o alegere interesanta in materie de tendinte.

Exoticul afria violet este o culoare care aduce anumite intrigi paletei de culori, iar movul poate fi incorporat in mai multe combinatii neasteptate. Daca totusi sunteti fascinate de afria violet, incercati sa o asortati la culoarea poppy red, pentru a da un plus de senzualitate tinutei. Fie ca este vorba de o rochie sau de un simplu ruj aplicat pe buze, fiecare femeie trebuie sa poarte aceasta nuanta.

O alta culoare-vedeta a sezonului este nectarine, un portocaliu stralucitor, efervescent cu nuante de coral. Aceasta superba culoare poate fi combinata cu incredere cu Lemon Zest pentru un “refresh” al tinutei.

Aducandu-ne aminte de momentul zilei cand totul pare sa intre in amortire, culoarea dusk blue ofera un sentiment de liniste, asemanator omologului sau verde, grayed jade. Ambele culori sunt cele mai noi din acest sezon. Pentru un amestec neasteptat, dusk blue merge de minune combinat cu nectarine. Un alt must-have al sezonului de primavara il reprezinta culoarea linen. Incercati asocierea culorilor grayed jade cu dusk blue, pentru o combinatie cu adevarat unica.

Nuanta Monaco Blue reprezinta o nuanta clasica, ce ofera atat stabilitate, cat si profunzime intregii palete de culori. Combina Monaco Blue cu Poppy Red si Linen, sau Blue Monaco cu Emerald pentru un look proaspat de primavara.

Dupa cum ne spun specialistii, culorile anului 2013 sunt: poppy red, linen, lemon zest, tender shoots, dusk blue, emerald, grayed jade, afria violet, monaco blue si nectarine. Combina-le cu incredere si fii o fashionista desavarsita.

 

Beauty adviserii Catena iti recomanda Oja Colorama 64 Vibrant Fuchsia R12 de la Maybelline. Noile lacuri de unghii Colorama au culori atat de vii incat te duc cu gandul la bomboane, la copilarie, la distractie. Pentru mai multe detalii acceseaza pagina Catena

 

Text: Andreea Popescu