Cum arată cel mai mare pom de Crăciun din lume

Cel mai mare pom din lume se află în Gubbio, undeva prin centrul Italiei, în munții Apenini. Bradul din lumini colorate este amplasat pe o colină a munților care traversează orașul.

Pomul de Crăciun, care datează din 1981, a intrat în Cartea Recordurilor în 1991, datorită mărimii impresionante pe care o are – 130 de mii de metri pătrați și este decorat cu 750 de luminițe colorate. Instalația sa depășește 7500 de metri de cabluri.

Asamblarea acestui pom artificial durează aproximativ două luni și jumătate și este posibilă datorită voluntarilor. Cheltuielile făcute an de an pentru întreținerea bradului aprins toată luna decembrie sunt susținute de donatori. Aceștia plătesc câte 10 euro și au posibilitatea astfel să-și vadă și numele pe site-ul bradului de Crăciun din Gubbio.

Bradul aprins luni seara va sta aprins până de Bobotează. Anual, milioane de turiști vin să-l vadă și în realitate. În acest an, din păcate, bradul nu se va mai putea bucura de acest succes, din cauza pandemiei.Cei mai mari și mai impresionanți pomi de Crăciun din lume

Anul trecut, cel mai înalt pom din lume a fost cel din Rio de Janeiro. Cu 78 de metri înălțime, bradul artificial a fost amplasat pe laguna din oraș, pe plaja Ipanema.

După acesta, cu 50 de metri înalțime, este bradul din Dortumund. El este realizat din peste 1700 de crengi suprapuse din molizi, aduși din regiunea Sauerland. Pomul este decorat cu peste 48.000 de luminițe și cu un înger de 200 kg, în vârf.

citește și: Cum să-ți împodobești bradul anul ăsta!