Cum să împodobim bradul anul ăsta

Ca în fiecare an, te gândeşti ce culori să mai adaugi bradului tău. Chiar dacă designerii vin cu propuneri în acest sens, noi suntem de părere că bradul trebuie să se asorteze cu restul camerei în care va fi instalat. Avem câteva idei de împodobit bradul anul acesta şi ţi le împartăşim şi ţie:Bradul alb cu auriu

Nu contează că ai brad natural sau artificial, combinaţia de auriu cu alb se va potrivi oricum, oriunde. Cele două culori denotă eleganţă şi puritate. Combinaţia asta este de departe cea mai versatilă, pentru că poate fi combinată cu  o mulţime de alte culori care se pot regăsi în încăpere.

Alege mărgele şi globuri cu figurine îmbrăcate în paiete şi multe pene albe. Un astfel de decor defineşte cu adevărat sintagma de “brad divin”.

 

Bradul turcoaz

Dacă alegi să asculţi sfatul specialiştilor de la Pantone, vei folosi globuri şi panglici albastre, verzi şi turcoaz pentru a-ţi împodobi bradul. Albastrul cerului este culoarea anului 2020 şi, dacă vrei ceva ieşit din comun, poţi decora în aceste nuanţe bradul şi casa. Pentru o astfel de cromatică poţi opta între un brad natural, deschis la culoare ca brazii argintii (Picea pungens Glauca) sau unul artificial alb ori decorat cu zăpadă.

Ai în vedere, totuşi, faptul că brazii decoraţi cu turcoaz sunt mai pretenţioşi şi nu se potrivesc decât în încăperile văruite în alb sau în nuanţe de gri.

Bradul roz prăfuit

De două ierni, în marketurile cu decoraţiuni de Crăciun se promovează brazii în nuanţe de roz pastel, prăfuit, cu accente aurii şi burgundy. O astfel de combinaţie se potriveşte oricărui tip de brad verde. Dacă alegi cromatica asta, încearcă să foloseşti 70% roz prăfuit, 20% burgundy şi auriu cam 10%, pentru a nu închide foarte tare bradul.

Alege decoraţiunile cu pene, catifea şi ştrasuri, ele vor da eleganţă încăperii în care va fi instalat bradul. Bradul se potriveşte încăperilor vopsite în culori deschise, cu mobilă în culori neutre şi celor cu mobilă închisă la culoare.

Bradul coniac

Culoarea coniacului este tot mai prezentă în decoraţiunile de iarnă. Bradul verde, globurile şi mărgelele de culoarea coniacului, cu sclipici burgundy şi auriu înfrumuseţează încăperile cu pereţi deschişi la culoare şi cu mobilă în nuanţe neutre.

Bradul în stil Aspen

Stilul Aspen predomină în zonele de munte, în cadre rustice. Pentru a realiza un astfel de decor, e nevoie de un brad natural, decoraţiunile să fie din lemn, dacă e posibil, hand-made şi să aibă panglici în carouri. Culorile decoraţiunilor sunt, de cele mai multe ori, verzi şi roşii. Pentru a decora bradul aspen, poţi folosi decoraţiuni din plante naturale, precum crenguţele de merişoare sau conuri din copaci.

 

 

 

Text: Bettina Cristea

Sursa foto – unsplash.com