Cum arata noua locuinta in care se va muta Obama dupa ce pleaca de la Casa Alba?

Cum arata noua locuinta in care se va muta Obama dupa ce pleaca de la Casa Alba?Barack Hussein Obama al II-lea a fost presedintele Statelor Unite ale Americii timp de opt ani. Oamenii si-l vor aminti cel putin pentru ca a fost primul presedinte afro-american si primul presedinte musulman al acestei mari puteri. Are 55 de ani si incepand din aceasta toamna se muta de la Casa Alba.

Noua resedinta a familiei Obama are opt dormitoare, noua bai, si este situata in cartierul excusivist “Kalorama” din Washington, D.C, conform National Journal si Independent Journal Review. Casa ii apartine lui Joe Lockhart si sotiei acestuia, Giovanna Gray. Lockhart a fost purtator de cuvant si prim-consilier al presedintelui Bill Clinton, din 1998 pana in 2000. A fost de asemenea si consilierul lui John Kerry atunci cand acesta a candidat.

Cum arata noua locuinta in care se va muta Obama dupa ce pleaca de la Casa Alba?Se pare ca Lockhart si familia acestuia s-au mutat in Manhattan in luna februarie, atunci cand el a acceptat postul de vice-presedinte pe comunicare la NFL iar sotia sa a devenit editorul revistei “Glamour” la Washington.

Noua casa costa 6.35 milioane de dolari

Casa se afla in apropiere de Casa Alba si are o suprafata de 762 de metri patrati. Valoarea estimata a resedintei  este de 6.35 milioane de dolari si include locuri de parcare pentru 10 masini. Se pare ca mama primei doamne, Marian Robinson, se va muta de asemenea in aceasta resedinta, ea locuind momentan impreuna cu familia Obama la Casa Alba.

Cum arata noua locuinta in care se va muta Obama dupa ce pleaca de la Casa Alba?Cartierul in care au locuit mai multi presedinti americani

Cartierul “Kalorama” a fost casa pentru mai multi fosti presedinti ai SUA. Woodrow Wilson, William Howard Taft, Franklin D. Roosevelt, Warren G. Harding, Herbert Hoover, toti au locuit aici inainte sau dupa ce au servit ca sefi de stat. Se pare ca Obama este primul presedinte care se hotaraste sa ramana in D.C. imediat dupa ce-si termina mandatul, dupa ce Woodrow Wilson a parasit Biroul Oval in 1921. In acest cartier sunt situate 28 de ambasade, deci este foarte bine pazit. Oricum, Obama, ca fost presedinte, beneficiaza de protectie pe viata din partea Serviciului Secret al Statelor Unite.


Deschide videoclipul

Cum arata noua locuinta in care se va muta Obama dupa ce pleaca de la Casa Alba?Unul dintre motivele pentru care familia Obama a ales sa stea in aceasta zona este acela ca fiica lor cea mica, Sasha, sa-si termine studiile la “Sidwell Friends”, situat in nord-vestul D.C.  Mutatul in “Kalorama” o sa ii scurteze drumul la jumatate, desi traficul rutier nu pare a fi o problema pentru o “prima fiica”.

Text: Ionut Solescu

februarie 26th, 2021 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate