Cum au evoluat tendințele modei de-a lungul timpului

Cu toții suntem de acord că nimic nu durează pentru totdeauna, inclusiv tendințele modei. Aceste tendințe s-au schimbat atât de repede încât uneori nu avem idee ce trend aparține cărei perioade din trecut. Dar, moda a evoluat enorm de-a lungul timpului și putem nega nici impactul de durată al divelor care au oferit tendințe emblematice care ne încântă și astăzi. Deși au trecut zeci de ani de când aceste tendințe globale au cucerit industria modei, ele au fost întotdeauna trend-setters.

Pentru protecție eficientă împotriva razelor nocive ale soarelui, farmaciștii Catena recomandă produsele Rilastil din gama SUN SYSTEM.

Comparând divele emblematice din anii ’30 și până astăzi, putem vedea marea diferență între aceste tendințe de-a lungul deceniilor. Cu toate acestea, își împărtășesc și stilul comun și nu putem decide care este mai bun. De la Marlene Dietrich, Rita Hayworth și Grace Jones până la Lady Gaga și Billie Eilish, toate s-au dovedit a fi cele mai stylish fashioniste din deceniul lor.Acum, să aruncăm o privire divelor care au oferit trenduri emblematice de stil în fiecare deceniu.

Anii ‘30

Foto: Marlene Dietrich, Jean Harlow și Katharine Hepburn

Acest deceniu timpuriu a fost martor la inspirația pentru tendințele modei venite de la vedete de film, pline de farmec. Printre divele vremii le amintim pe Marlene Dietrich, Jean Harlow și Katharine Hepburn.

Anii ‘40

Foto: Rita Hayworth, Ava Gardner și Bette Davis

Rita Hayworth, Ava Gardner și Bette Davis nu numai că erau cunoscute ca cele mai proeminente nume de la Hollywood la vremea aceea. De asemenea, actrițele au cucerit și lumea modellingului în acea perioadă.

Anii ‘50

Foto: Liz Taylor, Sophia Loren și Grace Kelly

Această epocă a aparținut stilului feminin întruchipat de Liz Taylor, Sophia Loren și Grace Kelly.

Anii ‘60

Foto: Audrey Hepburn, Tippi Hedren și Brigitte Bardot

Deceniul acesta a fost martorul ascensiunii unor actrițe legendare, precum Audrey Hepburn, Tippi Hedren și Brigitte Bardot.

Anii ‘70

Foto: Mia Farrow, Diana Ross și Cher

A fost un deceniu grozav pentru modă. Menționăm o epocă versatilă, cu inserții băiețești în moda feminină și un stil boem uimitor. Mia Farrow, Diana Ross și Cher, se numără printe fashion incon-urile acestor vremuri.

Anii ’80

Foto: Grace Jones, Prințesa Diana și Madonna

Acest deceniu a fost cunoscut pentru că este îndrăzneț, viu și plin de ținute contrastante. De la atemporalitatea Prințesei Diana la costumele strălucitoare ale lui Grace Jones și simțul estetic unic al Madonnei, ele au declanșat o revoluție a modei la acea vreme.

Anii ’90

Foto: Winona Ryder, Gwen Stefani și Gwyneth Paltrow

Din această perioadă ne putem da seama că unele celebrități ale vremii, printre care Winona Ryder, Gwen Stefani și Gwyneth Paltrow, au preferat moda ciudată, revoluționară și stilurile rebele.

Anii 2000

Foto: Sarah Jessica Parker, Mary-Kate și Ashley Olsen, Avril Lavigne.

Frumusețea fără efort combinată cu stilul rock and roll ar putea fi un factor semnificativ în începerea tendinței modei din anii 2000. Putem numi câteva nume care au dat tonul modei, de la Sarah Jessica Parker, Mary-Kate și Ashley Olsen la rebela Avril Lavigne.

2010

Foto: Lady Gaga, Rihanna și Billie Eilish

Moda aniilor 2010 și până în prezent este stabilită de tendințe combinate din trecut și o mulțime de trenduri unice noi. Printre numele care au dat curs modei se numără Lady Gaga, Rihanna și Billie Eilish.

Iulia Mirică

Foto: hepta, google images,