Cum ne influenteaza ovulatia preferintele si interesele sexuale?

Poza_cum_ne_influenteaza_ovulatiaPerioada de ovulatie nu influenteaza doar fertilitatea la femei, ci si comportamentul si preferintele lor sexuale. Hormonii isi spun cuvantul, iar fanteziile sexuale ale femeilor se inmultesc in aceasta perioada a lunii. Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat in ce fel variaza interesele sexuale ale femeii de-a lungul ciclului menstrual.

Preferintele in materie de barbatii se schimba

Intr-un studiu publicat in revista Hormones and Behavior acum mai mult timp, cercetatorii au aratat ca femeile in preajma ovulatiei prefera barbatii macho, adica pe cei mai masculini. Femeile asociaza cu masculinitatea maxilarele patratoase si cutele de pe frunte bine definite. Iar asta se explica prin faptul ca barbatii cu trasaturi puternic masculine au un nivel mai mare de testosteron. Desi in mod normal acest tip de barbati sunt preferati pentru aventuri sau relatii de scurta durata, in timp ce pentru relatii serioase sunt preferati barbatii cu trasaturi mai feminine, in timpul ovulatiei femeile se simt mai atrase de ei pentru ca trasaturile masculine sunt indicii pentru un material gentic propice procrearii. Acesti barbati sunt de exemplu mai rezistenti la boli, lucru care ar putea fi mostenit si de potentialii copii.

Fanteziile sexuale se inmultesc

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Lethbridge din Alberta, Canada a aratat o alta influenta pe care ovulatia o are asupra femeilor: acestea au mai multe fantezii sexuale, adica in medie 1,3 fantezii pe zi (fata de 0,7 in celelalte perioade), fapt care le face sa fie mai excitabile in perioada fertila. De asemenea, femeile au declarat ca se gandesc mai mult la barbati in fanteziile lor in perioada ovulatiei. Cercetatorii au pus mai multe femei (care nu luau pilule contraceptive) sa tina un jurnal al fanteziilor sexuale pe care le aveau de-a lungul ciclului menstrual, iar in paralel sa faca teste de ovulatie. Acestia au ales sa studieze fanteziile sexuale ale femeilor mai degraba decat viata lor sexuala, pentru ca acestea ilustreaza mai bine interesele sexuale pe care le au. Femeile gaseau fanteziile din timpul ovulatiei mai excitante decat pe cele din perioadele infertile.

Desi cercetatorii se asteptau ca fanteziile femeilor din perioada fertila sa se asemene mai mult cu cele ale barbatilor, adica sa fie mai vizuale si mai explicite, acestia au descoperit ca in timpul ovulatiei, fanteziile tind sa devina mai feminine, adica se concentreaza mai mult pe emotii. Femeile se axeaza in fanteziile lor pe sentimentele si emotiile pe care le au fata de partenerul din fantezii, mai degraba decat pe aspectul sau fizic, cum fac barbatii.

Interesele sexuale ale femeilor se schimba in perioada ovulatiei si este bine sa constientizam acest lucru, tocmai pentru a ne putea explica diferentele care apar in comportamentul nostru sexual si in preferintele pentru sexul opus.

Text: Bianca Badescu

Sursa studii: livescience.com