Sfaturi pentru alegerea unei ținute pentru o petrecere la restaurant

Petrecerile la restaurant sunt apreciate și pentru o zi de naștere, aniversarea căsătoriei, o reușită profesională, nu doar cu ocazia absolvirii, majoratului, logodnei, botezurilor sau nunților.

Petrecerile la restaurant se pretează multor tipuri de evenimente așa că, alegerea unei ținute pentru o petrecere la restaurant trebuie făcută cu atenție îndreptată spre mai multe aspecte.

Primul pas pentru o piele sănătoasă este curățarea ei în profunzime cu gama Daily Care de la Rilastil. Farmaciştii Catena recomandă demachierea și eliminarea prin curățare a factorilor poluanți de pe ten, inclusiv a bacteriilor acumulate pe parcursul zilei și al nopții sunt elementele cheie pentru un ten frumos.

Ar putea fi mai simplă pentru bărbat decât pentru o femeie, dar chiar și așa, urmând câteva reguli de bun augur, dincolo de estetic, vei reuși să alegi ținuta ta.

Fiecare participant își dorește să se simtă bine și confortabil în ținuta aleasă. Îți venim în sprijin, fie că ești bărbat sau femeie, cu câteva sfaturi despre cum să-ți alegi ținuta pentru o petrece la restaurant, adaptată anotimpului, ocaziei și localului.5 reguli în alegerea ținutei pentru o petrecere la restaurant

Ai primit invitația, știi când are loc petrecerea, ce eveniment este, ai locația restaurantului și chiar dacă nu-l cunoști, ai timp să treci pe acolo sau să cauți imagini pe internet pentru a-ți contura primele idei.

Este foarte important să nu lași totul pentru ultimul moment și să ai în vedere aspecte precum:

1.     Dress Code-ul.

Este posibil să ai trecut dress code-ul pe invitație, dar dacă nu, te raportezi la eveniment, anotimp și la localul în care este ținută petrecerea. Dacă este un restaurant elegant, ar trebui să se reflecte în ținuta ta.

Prin urmare, stabilește ce stil este potrivit contextului și locației:

Business casual:

Poate fi o petrece alături de colegii de la birou sau colaboratori. Trebuie să știi că într-un restaurant nu te prezinți în ținute sport ori cu pantaloni scurți.

Bărbații pot opta pentru cămașă și sacou. Femeile trebuie să aleagă ținute decente și care să le pună într-o lumină pozitivă. Pot alege rochii sau fuste, pantofi cu toc, o poșetă în contrast, accesorii și atitudinea potrivită.

Formal:

Adesea întâlnit în cazul petrecerilor cu ocazia unor evenimente importante. În acest caz, bărbații vor purta costum cu cravată sau papion, iar femeile rochii mai sofisticate. Ține cont și de momentul zilei, dacă este o petrecere de zi sau care se întinde până târziu în noapte.

ţinute pentru petreceri la restaurant

Casual elegant:

Cel mai potrivit pentru acest stil, în cazul bărbaților, este un costum de culoare închisă, poate fi negru sau bleumarin, iar în cazul femeilor, ținuta clasică, o rochie, tot de culoare închisă și bijuterii fine.

2. Îți pregătești din timp câteva idei de ținute

Cu cât amâni mai mult, cu atât va fi mai stresant pentru tine și vei găsi, cu siguranță, nemulțumiri care te vor indispune la petrecere.

Creează-ți câteva idei de ținute pentru petrecere la restaurant pentru a avea opțiuni mai ales că vremea îți poate strica planul.

3. Alege ținute pentru o petrecere la restaurant care să-ți fie confortabile

Poate că nu este în acord cu tine să porți rochii și pantofi cu toc sau să îmbraci costume, dar asta nu trebuie să te sperie.

Poți găsi o astfel de ținută care să-ți fie comodă și care să adune aprecierile celor din jur. Pentru mai multă siguranță și pentru a te putea bucura la petrecere, ia-ți măsuri de siguranță în cazul în care încălțămintea îți creează probleme, etc.

4. Ține cont de anotimp când alegi ținute pentru petrecerea la restaurant

Este foarte important și acest aspect tocmai pentru că fiind vorba de anotimp cald sau rece, outfit-ul tău este conceput din materiale diferite.

Ținute pentru petrecere la restaurant în sezon cald

Pentru sezonul cald aflat la început, femeile pot opta pentru rochii din materiale ușor groase, botine, accesorii și geantă mică sau clutch.

Dacă însă este mai cald, o zi însorită, pot purta rochii sau salopete din materiale mai subțiri, alături de o pereche de sandale cu toc, o poșetă și câteva accesorii.

Dacă vrei să porți fustă și cămașă pentru o ținută potrivită unei petreceri la restaurant, poți încerca o fustă lungă, plisată cu o cămașă cu mânecă scurtă și sandale cu toc alături de o poșetă elegantă și accesorii.

În plină vară, poți alege să porți rochii vaporoase și sandale cu toc, un clutch și cercei îndrăzneți.

Bărbații își vor adapta la rândul lor ținuta și vor avea grijă să poarte pantaloni, cămăși și sacouri din materiale mai subțiri. Iar dacă este o zi de vară caniculară, pot alege să poarte pantalon și cămașă alături de o pereche de loafers.

Ținute pentru petrecere la restaurant în sezon rece

În sezon rece chiar dacă tendința va fi să porți piese vestimentare de culoare închisă, ai totuși, opțiuni plăcute în vișiniu, mov, gri. Valabil atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Îți poți alege o rochie croșetată cu cizme (dacă te avantajează, până deasupra genunchilor), accesorii și o geantă de dimensiuni potrivite.

Poți alege de asemenea, o ținută formată din pantaloni cu o cămașă și o pereche de botine sau chiar salopetă. Nu exagera în privința accesoriilor.

Pentru o ținută elegantă în sezon rece, poți opta pentru rochie și pantofi cu toc iar de frig te va feri un palton de blană.

Bărbatul poate alege un costum iar dacă vrea puțină culoare, sacoul poate fi într-o culoare diferită sau în carouri alături de pantofi și un ceas.

Dacă însă este necesară ținuta elegantă, atunci costumul trebuie să cuprindă și cravata iar dacă este frig, un palton.

5. Ce să NU îmbraci la o petrecere la restaurant

Sub nicio formă, outfit-ul pentru o petrecere la restaurant nu trebuie să conțină tricouri cu mesaje amuzante sau citate. Evită și asocierile de jeanși, pantalon lung sau scurt cu teniși, nu au ce căuta într-un restaurant.

Îți rămâne să te bucuri de petrecere și momentele frumoase. Alegerea ținutei potrivite pentru o petrecere la restaurant nu este complică, dar te poate face să te simți neplăcut dacă o alegi greșit sau în urma altor argumente sau doar pentru că îți vine bine.

Foto Shutterstock