Cum să fii cu adevărat unică de Crăciun din punct de vedere vestimentar?

În perioada sărbătorilor este de preferat să ne îmbrăcăm altfel decât suntem obișnuiți în mod normal. În tot timpul anului suntem nevoiți oarecum să ne îmbrăcăm în mod corespunzător activităților noastre sau jobului, însă în timpul vacanțelor avem libertate deplină din punct de vedere vestimentar. Crăciunul și sărbătorile ne oferă posibilitatea de a fi altfel decât de obicei, drept pentru care acum putem combina texturile și culorile în funcție de personalitate și de tendințe. De Crăciun petrecem cu toții, iar fotografiile sunt la mare cinste, așa că ținuta fiecăruia dintre noi devine importantă.

Farmaciștii Catena recomandă balsamul reparator pentru buze de la Rilastil din gama RIPARATRICE, un tratament emolient și reparator cu acțiune intensivă de reparare și emoliere pentru buzele foarte uscate și crăpate.Cum te poți îmbracă de Crăciun?

Costumul național

Pentru că iubim portul național, nici de Crăciun nu ar trebui ca acesta să fie uitat. Din contră, dacă vrei să fii cu adevărat senzațională de Crăciun, poți alege câteva modele de fuste tradiționale, combinate cu o bluza diafană sau cu o ie tradițională. Portul tradițional nu este o ținută pe care să o poarte oricine, drept pentru care ai ocazia să fii cu adevărat unică. Chiar dacă temperaturile nu îți vor permite să îți etalezi ținuta în exterior, poți să alegi un palton deosebit, elegant, eventual tot din gama costumelor tradiționale. Dacă doamnele se pot orienta către fuste tradiționale și ii, domnii pot alege și ei costume tradiționale, sau măcar cămăși cu motive tradiționale, accesorizate cu brâuri bărbătești.

Haine tematice

De Crăciun, îmbrăcămintea poate fi inclusiv tematică. Poți purta tricouri cu imprimeuri deosebite, cu imagini cu Moș Crăciun, sau chiar cu mesaje haioase. Poți să accesorizezi întreaga ținută cu o căciuliță tematică, pentru că această să completeze imaginea finală. Nu uită să combini culorile, deoarece în această perioada nuanțele de roșu, alb și verde pot fi purtate. Renunță la negru, chiar dacă tu consideri că această nuanță te definește cel mai bine, deoarece acest anotimp este unul plin de culoare și viață.

Paiete și accente rock

 De Crăciun, dacă tot este petrecere, vei putea purta liniștită paiete și haine deosebite. În timpul anului este mai greu să putem purta anumite ținute, deoarece munca la birou ne poate impune un anumit cod vestimentar. Însă, pentru că tot este vacanță, avem libertatea să ne îmbrăcăm așa cum ne dorim. Adori motivele rock, dar și pe cele cu prințese și unicorni? De Crăciun poți fi cine vrei tu și poți depăși cutumele vestimentare, fiind unică în felul tău.

Accesorii

De sărbători ai posibilitatea să porți și accesoriile pe care le îndrăgești cel mai mult. Brățările fine sau opulente, brățările sau colierele cu motive tradiționale sau, de ce nu, brățările cu ținte, acestea pot fi purtate fără probleme de Crăciun. Pantofii sunt, de asemenea, accesorii pe care trebuie să le avem în vedere, chiar dacă vorbim despre opinci țărănești sau despre ghete și bocanci.

Important este să ținem cont de gusturile noastre atunci când ne alegem piesele vestimentare. De sărbători totul este permis, câtă vreme noi ne simțim bine în pielea noastră. Iar dacă nu ești obligată să participi la anumite evenimente, te poți îmbracă cât mai lejer. O cămașă, o ie și chiar niște jeanși ar putea să reprezinte outfitul ideal pentru tine.

Iulia Mirică

Foto: shutterstock