Cum să fii o mămică mereu aranjată

Când ești mămică totul se derulează cu rapiditate și timpul pentru tine, când stăteai și te aranjai cu orele în fața oglinzii, a apus demult. Cu toate acestea, trebuie să găsești resurse pentru a fi mereu aranjată! Așa că hai să găsim împreună câțiva pași rapizi care te vor ajuta să fii mereu o mămică fresh & cool!  1. Alege-ți hainele de cu seară

Știu că seara ești obosită după o zi plină cu serviciul, casa, soțul și copiii și nu ai vrea decât să te arunci mai repede în pat, dar mai bine să îți faci “planul de bătaie” pentru a doua zi de cu seară, cât încă mai ai ceva energie, decât să cauți dimineața, pe jumătate adormită, ce ținută ar merge cel mai bine în acea zi.

Așa că cel mai bine acordă-ți 10 minute, doar tu cu șifonierul tău, pardon, am vrut să spun dressing-ul tău, și găsește cea mai potrivită ținută pentru a doua zi. Nu uita, a doua zi dimineață, îți vei mulțumi pentru asta, când vei fi cu ochii lipiți de somn și când afară încă nu s-a crăpat de ziuă!

  1. Dress for success!

Când îți alegi ținuta trebuie să ai în vedere agenda zilei: ce ședințe ai, ce meeting-uri ai etc, plus toate drumurile din ziua respectivă: dacă duci sau iei copiii de la grădi / școală și atunci nu vrei să te împiedici în tocuri amețitoare.

Indiferent dacă ești o corporatistă înrăită sau daca ai un job mai low profile, ținuta ta ar trebui să fie mereu impecabilă! Să îți reflecte personalitatea, să fie curată, dacă se poate să fie și confortabilă și, mai ales, să îți dea o stare de bine! Să îți dea încredere în tine, să fii mai îndrăzneață, și nu într-un sens peiorativ, să simți că în acel outfit poți să cucerești lumea!

Și apropos de outfitul perfect, fii sigură că ai mereu la birou un sacou care se potrivește bine la orice și niște tocuri sub birou, just in case că fix în ziua aceea ai plecat în viteză și ai omis să ai cea mai tare ținută și brusc îți apare în program o întâlnire importantă!

  1. Nu pleca nemachiată!

Fiecare femeie are rețeta ei magică de frumusețe. Și o listă luuungăăăă de trucuri de înfrumusețare! Ei bine, când ești mămică și dimineața trebuie să trezești și să pregătești și copiii pentru școală, nu prea îți mai rămâne timp cam pentru nimic altceva. Dar…, cu toate acestea, trebuie să îți faci timp și pentru tine, măcar 10 minute, în care îți aplici repede o cremă hidratantă, mai ales în sezonul rece, un pic de fond de ten sau corector unde și dacă este nevoie și în viteză un eyeliner, puțin rimel, un blush și / sau un ruj. Fiecare femeie știe ce îi stă mai bine, știe ce funcționează pentru ea cât să îi dea o “figură comercială”, fie că asta înseamnă să își accentueze ochii, sau buzele sau câte puțin din fiecare.

Apoi, iarăși, fiecare femeie, are un truc al ei, ceva ce este numai al ei, care chiar și după ce a ”trudit” încă de la prima oră, cu copiii ei, îi conferă instantaneu un aer de feminitate și de bună dispoziție. Fie că este vorba de o nuanță anume de ruj sau de un parfum special, este ceva ce funcționează fantastic de bine și dacă încă nu v-ați găsit acel ceva al vostru, vă invit să o faceți și veți vedea efectele instantaneu!

  1. Nu uita de păr!

Părul, alături de fața noastră este ca o carte de vizită. Așa că încearcă să îl ții cât mai îngrijit! Spun “încearcă” pentru că inclusiv eu am fugit dimineți de acasă fără să apuc să îl pieptăn măcar, daramite să îl aranjez. Pe principiul: nu faceți ca mine! 😊 Așa că încercați să vă păstrați părul îngrijit, dacă nu mereu coafat sau aranjat după ultimele tendințe, măcar să fie curat și sănătos! Dacă trebuie vopsit, păstrați o rigurozitate a acestui proces, dacă trebuie tuns, nu ezitați să vizitați salonul vostru preferat. Nimănui nu îi face plăcere să stea de vorbă cu o mămică răvășită, cu părul vâlvoi, cu rădăcinile de 3 luni nevopsite și cu vârfurile atât de tocite, încât se văd de la distanță! Aveți grijă de părul vostru, fie că îi aplicați o spumă ușoară care să vă contureze forma tunsorii sau care să vă dea volum! Și, din când în când, faceți câte o vizită prelungită la salonul de înfrumusețare, face minuni atât pentru părul vostru, cât și pentru nivelul vostru de stimă de sine!

  1. Manichiura la control!

Un alt element din ansamblul oricărei mămici moderne este manichiura. Fie că purtați unghiile scurte sau mai lungi, ale voastre, proprii și personale sau unghii false, important este să aveți mare grijă de ele, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere estetic.

În ultima vreme, unghiile au devenit un accesoriu foarte popular, ca un fashion statement. Fie că preferați metoda clasică de a vă face unghiile acasă cu ojă obișnuită sau că sunteți mai în trend și vă faceți unghiile la salon cu ojă semipermanentă, aveți la îndemână o mulțime de culori, nuanțe, aplicații pentru a realiza modele cât mai unicat. Astfel că nu aveți nicio scuză să nu aveți mereu o manichiură impecabilă, fie că este un lac aplicat în viteză, fie că este un model mai elaborat. Gândiți-vă cum ar fi să semnați niște acte importante și să aveți oja sărită de pe unghii?? V-ar strica toată buna dispoziția! Ca să nu mai vorbim de “brand”!

  1. Și zâmbetul la control!

Nu uita să zâmbești mereu! O mămică ce afișează mereu o bună dispoziție va fi o sursă de inspirație pentru cei din jur, ba chiar lumea se va întreba mirată și admirativ: “Oare cum de reușește?”

Așa că, oricât de presate de timp ați fi, nu uitați să aveți grijă și de voi! Copiii voștri și, mai ales soții voștri, au nevoie și le crește inima să aibă lângă ei niște mămici absolut senzaționale!

Text Cristina Niculescu