Cum sa intretii o relatie la distanta

relatii la distantaRelatiile la distanta inca de la inceput au fost considerate relatii esuate, nimeni nu le acorda vreo sansa. Insa nimic nu este imposibil. Cazurile in care o relatie a fost supusa multor incercari de supravietuire la distanta au fost multe si, cu toate astea, a supravietuit! In egala masura au fost si cazuri in care, in ciuda sentimentelor adanci, niciunul dintre cei doi parteneri nu a reusit sa invinga barierele distantei.

 Comunicarea este esentiala in relatiile la distanta! 

O relatie la distanta implica multe, nu e de-ajuns sa existe iubire, in acest caz nimic nu va evolua. Aici sunt atat avantaje cat si dezavantaje, iar daca amandoi stiti cum sa profitati de ele, atunci cu siguranta, dupa ce distanta va disparea, relatia va continua cu mai multa intensitate. Te-ai gandit ca in orice exista o regula sau chiar mai multe? Ei bine, si in acest caz exista, sunt reguli ce fac mai usoara distanta si reguli ce te ajuta sa depasesti dorul, te intaresc si, in acelasi timp, iti consolideaza relatia. Timpul e foarte important si daca, de cele mai multe ori, avem nevoie de persoana iubita langa noi pentru a fi fericiti, alteori este nevoie de o pauza, fie ca aceasta este dorita de amandoi, fie doar de unul, pentru a va pune ordine in ganduri si a duce la bun sfarsit celelalte planuri. Daca timpul e aliatul de nadejde in fiecare zi, si in relatiile la distanta tot el este cel mai important si tot el le repara pe toate. Timpul petrecut unul departe de celalalt trebuie sa fie unul propice pentru a va da seama amandoi daca relatia poate sa aiba sau nu un viitor.

 

Distanta nu este o problema atata timp cat exista incredere!

De nenumarate ori, am auzit ca „ochii care nu se vad, se uita” iar multa lume tinde sa dea dreptate acestei afirmatii si nu incearca sa mai continue relatia. Aceasta despartire temporara poate avea insa avantaje. Nu sunt putine momentele in care esti intr-o dilema in ceea ce priveste relatia, iar daca sunteti impreuna zi de zi sau puteti vorbi la orice ora, nu vei putea lua niciodata decizia corecta. Relatia la distanta poate presupune nervi inutili si facuti in necunostinta de cauza, ganduri ce te pot macina mult si intrebari la care nimeni nu iti poate raspunde, deci tot tu esti cel ce hotaraste daca intr-adevar asta este ceea ce iti doresti. Iar daca chiar iti doresti aceasta relatie si vrei sa mearga mai departe, atunci comunicarea este baza!

„Vorba dulce, mult aduce”, si in acest caz este adevarat! Reprosurile nu isi au rostul aici chiar daca, de multe ori, esti tentat sa spui: „Da, dar de unde stiu eu ce faci tu acolo?” Din moment ce amandoi ati hotarat sa pastrati si sa continuati relatia, fie ea si la distanta, atunci trebuie sa existe incredere pana la proba contrarie.

Comunicarea te ajuta si te scoate din orice impas. Tehnologia a avansat mult in ultimul timp si tot nu se opreste, nu mai e cazul sa astepti o luna pentru o scrisoare sau fara sa va vedeti sau sa va auziti. Internetul este prietenul ce va tine aproape in cazul relatiilor la distanta. Facebook, Skype, Messenger, apeluri video, toate sunt la indemana acum, dar uneori toate aceste ajutoare se pot intoarce impotriva ta. Distanta nu face altceva decat sa aprofundeze dorul, insa, uneori, vorbitul pe diferite retele si vazutul pe web pot amplifica starea de tristete. Indiferent de cat de mult ii simti lipsa, evita sa ii spui asta mereu, nu rezolvi nimic. Nu aveti nevoie de confirmari in fiecare zi, chiar daca nu sunteti aproape!

Geloziile nu isi au rostul in cazul relatiilor la distanta – daca ati fost de acord cu plecarea, atunci trebuie sa fiti de acord si cu eventualele iesiri in oras, cunostintele noi pe care si le poate face prin prisma jobului sau a facultatii.

Daca ati decis sa pastrati relatia, atunci incercati sa luptati pentru ea si sa nu mariti numarul partenerilor: intr-o relatie la distanta nu este nevoie de 4 persoane, ci de doua!

Text: Camelia Maria Diaconu