Cum să îți decorezi masa atunci când ai musafiri

Să aranjezi masa atunci când urmează să ai musafiri poate fi o mare bătaie de cap, mai ales dacă nu ești obișnuită să acorzi prea multă atenție aranjamentului, ci pregătirii mâncării și întreținerii atmosferei.

Află că la fel ca acestea, este importantă și aranjarea mesei, astfel încât musafirii să se simtă și mai bine și confortabil atunci când sunt în vizită la tine. Stabilirea aranjamentului mesei este ceva ce nu trebuie neglijat.

Fie că este o seară formală sau o întâlnire obișnuită între prieteni, este esențial să ai lucrurile potrivite pe masă. Aranjarea mesei include tacâmurile, decorațiunile de sărbători, fețele de masă și multe altele.

Dacă de sărbători vom putea sta în familie sau vom sta izolați, asta rămâne de văzut… Însă, dacă autoritățile ne vor lăsa să ne bucurăm de Crăciun și de Anul Nou ca în anii trecuți, uite de ce trebuie să ții cont atunci când aranjezi masa.Stabilește o tematică

Tematica este un punct important de plecare și poate depinde în funcție de motivul și perioada întâlnirii. Oricare ar fi ocazia, alege o „senzație” sau „dispoziție” care ar descrie cel mai bine atmosfera și momentul sărbătorit.

Alege paleta de culori

Acum că ai selectat o temă, este timpul să alegi o paletă de culori. Dacă ai vrea să organizezi un brunch pentru fetițe, ai putea crea un set up cu imagini colorate, ochelari roz, șervețele crem și veselă cu accente de culoare verde pal.

O cină de iarnă târzie ar putea necesita o față de masă în neagră, pahare de cristal, veselă verde închis și niște accente florale întunecate. Dacă vrei să mergi pe ceva mai clasic, de Crăciun apelează la culorile alb, roșu și verde. Fii curajoasă și combină culorile cât mai îndrăzneț. Când ai îndoieli, rămâi la nuanțe neutre și clasice, cum ar fi alb, crem sau bleumarin.

Alege o piesă centrală

Florile sunt potrivite pentru orice ocazie, mai ales atunci când sunt lucrate într-o formă de coroniță, cu o lumânare sau două în centru, pentru a îmbunătăți starea de spirit, cum ar fi cea de Crăciun, în cazul în care vom sta în carantină.

Un coșuleț sau un vas frumos pictat și decorat, în care să pui fructele și alte alimente în culori dinamice, devine o piesă centrală frumoasă și comestibilă. Piesa centrală este o oportunitate pentru tine de a fi creativ și original, așa că nu îți fie teamă să dai frâu liber imaginației.

Aranjează vesela

Așezarea farfuriilor mici pe cele mari (mai ales dacă sunt culori sau texturi diferite) este o modalitate rapidă și ușoară de a obține o pată glamour pe masă. Asigură-te că fiecare set de farfurii are pahar și tacâmuri.

Adaugă prospețime și romantism

Adaugă puțină aromă și dispoziție în jurul mesei prin lumânări parfumate în suporturi sau borcane de sticlă pentru a face să pară că sunt parte din veselă. Lumina joacă un rol important în amenajarea mesei, iar lumânările conferă o stare spirit plăcută.

Napery

Design-ul șervetelor de masă este o necesitate pentru orice petrecere sau întâlnire care o vor face să pară cât mai profi. Șervetele, disponibile într-o gamă largă de culori, mărimi și materiale (in, mătase etc.) sunt o investiție pe viață, cu condiția să ai grijă de ele în mod corect.

Cu toate astea, există o mulțime de opțiuni de șervețele de unică folosință cu diferite tematici, modele, desene. Ia șervețelele, un butaș de lavandă sau cimbru și leagă-le pe toate cu o sfoară, după care așază ornamentul pe farfurie.

Alege decorațiuni naturale

Pentru ca atmosfera să fie și mai liniștită, încearcă să adaugi petale de trandafiri sau frunze uscate (pentru o masă de toamnă), pe masă sau chiar în coșurile cu fructe.

Verifică ce lipsește

Acum aranjamentul este gata, trebuie să ajungă musafirii, dar totuși… lipsește ceva. Muzica nu trebuie să fie absentă niciodată de la o întâlnire, așa că alege un playlist care să fie în conformitate cu tematica și motivul întâlnirii.

Photo: Unsplash, Pexels, Freepik