Cum sa preveniti aparitia firelor albe de par

shutterstock_55456768Imbatranirea este un proces natural prin care fiecare persoana trebuie sa treaca. Aparitia firelor albe de par face parte din acest proces de imbatranire si, desi normal ar fi sa apara in jurul varstei de 45-50 de ani, din ce in ce mai multi adulti tineri se confrunta cu aceasta problema.

Albirea prematura a parului are cauze specifice, insa exista si masuri de prevenire. Iata care :

 

Relaxati-va. Presiunea vietii moderne este una dintre principalele cauze ale albirii parului. Chiar si adolescentii se confrunta cu aceasta problema deoarece unii dintre ei nu pot face fata studiilor. Trebuie sa intelegeti ca stresul atrage dupa sine imbatranirea prematura, asa ca cel mai bine ar fi sa incetati sa va mai stresati asupra lucrurilor neinsemnate.

 

Scapati de matreata. Cercetarile realizate de catre dermatologi au indicat faptul ca matreata persistenta poate fi una dintre cauzele aparitiei firelor albe de par. Asadar, tineti matreata la distanta utilizand remedii naturale si apelati la ajutorul specialistilor daca totusi nu puteti scapa de ea.

 

Atentie la dieta. Adesea, tinerii care sunt de obicei foarte preocupati de modul in care arata tin diete peste diete, lucru care deregleaza organismul ce incepe sa imbatraneasca inainte de timp. Trebuie sa aveti o grija sporita la dieta si sa mancati adecvat.

 

Deficienta de cupru. Lipsa cuprului din organism duce la albirea prematura a parului. Cuprul ajuta organismul sa produca melanina, pigmentul care da culoarea parului. Pentru ca organismul sa nu duca lipsa de cupru, consumati lamai, ciuperci si fructe de mare.

 

Text: Ruxandra Raica