Cum să te îngraşi

Vrei să ştii cum să te îngraşi? Există mai multe motive pentru care unele persoane pot avea nevoie să urmeze o dietă pentru îngrășare sau să încerce să câștige în greutate. Aceste motive pot fi dintre cele mai diverse.De ce poate fi nevoie să te îngraşi

Persoanele care au un indice de masă corporală (IMC) sub normal (subponderalitate) sau care sunt subnutrite din cauza unui istoric de subalimentare sau a unei boli pot avea nevoie să urmeze o dietă de îngrășare pentru a obține o greutate sănătoasă.

Sportivii și culturiștii pot dori să câștige în greutate pentru a dezvolta masă musculară sau pentru a atinge anumite obiective în performanță sportivă. Acest lucru necesită, de obicei, o dietă cu un excedent caloric, astfel încât să poată furniza suficientă energie și nutrienți pentru a susține antrenamentele intense.

Farmaciştii Catena recomandă Multivitamine si Minerale Naturalis, un supliment alimentar sub forma de comprimate efervescente care contine un mix de 17 vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului

După o boală gravă sau o intervenție chirurgicală, unele persoane pot avea nevoie să-și revină și să-și refacă masa musculară și greutatea pierdută. În aceste cazuri, să afli cum să te îngraşi poate fi parte a procesului de recuperare.

Şi nu în ultimul rând, există persoane care au un metabolism foarte rapid, ceea ce înseamnă că ard calorii mai repede decât altele și pot avea dificultăți în menținerea greutății. Pentru aceste persoane, poate fi necesar să afle cum să te îngraşi prin mărirea aportului caloric pentru a câștiga în greutate sau pentru a menține o greutate sănătoasă.

Există şi unele persoane care au obiceiuri alimentare restrictive sau pot suferi de tulburări alimentare precum anorexia nervoasă sau bulimia, care le-au condus spre pierderea excesivă în greutate. Pentru acești oameni, urmarea unei diete de îngrășare poate face parte din procesul de recuperare și tratament.

Sfaturi generale despre cum să te îngrași în mod sănătos

În general, creșterea în greutate ar trebui să fie realizată într-un mod sănătos și controlat, în loc să se recurgă la alimentație excesivă sau la alimente nesănătoase.

Cum să te îngraşi prin mărirea aportului caloric

Consumă mai multe calorii decât arzi într-o zi. Poţi calcula necesarul caloric zilnic cu ajutorul unor calculatoare online sau poţi consulta un specialist pentru a stabili necesarul specific.

Cum să te îngraşi cu ajutorul alimentelor bogate în calorii și nutrienți:

Alege alimente sănătoase care furnizează și nutrienți esențiali. Opeazăi pentru surse de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Exemple includ carne slabă, pește, nuci, semințe, leguminoase, legume cu amidon (cum ar fi cartofii dulci), și produse lactate integrale.

Cum să te îngraşi cu ajutorul gustărilor dintre mese:

Încerarcă gustări sănătoase între mese, cum ar fi fructe cu unt de arahide, iaurt cu miere și nuci, sau brânză cu pâine integrală.

Evită alimentele goale din punct de vedere caloric:

Evită alimentele procesate și zaharoase care pot crește numărul de calorii, dar nu furnizează nutrienți esențiali. Încercați să evitați băuturile carbogazoase, produsele de patiserie și fast-food-ul.

Cum să te îngraşi cu exerciții fizice:

Exercițiile fizice pot ajuta la dezvoltarea masei musculare și pot îmbunătăți apetitul. Includeți în rutina ta antrenamente de rezistență și exerciții cardio moderate.

Cum să te îngraşi mâncând mai des:

Încearcă să mânânci mai des, astfel încât să furnizezi organismului. o sursă constantă de energie și nutrienți. Consumul de 5-6 mese pe zi poate ajuta.

Monitorizează progresul:

Ține un jurnal alimentar sau utilizează o aplicație de nutriție pentru a urmări consumul de calorii și nutrienți și pentru a vte asigura că îţi îndeplineşti obiectivele.

Consultă un specialist:

Cel mai important, discută cu un medic sau un nutriționist înainte de a încerca orice modificare semnificativă în dietă sau stil de viață pentru a te asigura că este sigură și eficientă în cazul tău.

Nu încerca să te îngrași prea rapid, deoarece acest lucru poate avea efecte adverse asupra sănătății tale. Este important să ai răbdare și să ai în vedere obiectivul de a obține o greutate sănătoasă și sustenabilă.