Cum sa-ti gasesti perechea pe retelele sociale

dedecupat_Cum sa-ti gasesti perechea pe retelele socialeFacebook, Twitter, Instagram, Linkedin… iata ca retelele de socializare au inlocuit vechile scrisori de dragoste si intalnirile lungi si siropoase pe banca din parc. Astazi, acestea au reusit sa triumfe la capitolul matrimoniale si, conform studiilor, 1 din 5 perechi s-a cunoscut prin intermediul internetului. Retelele sociale au reusit sa creasca numarul persoanelor cu care interactionam si au schimbat total perceptia asupra modului in care cunoastem si ne lasam descoperiti de cei din jurul nostru. Iata ce ar trebui sa facem daca ne dorim sa ne gasim perechea pe o retea sociala.



Cat este de riscant sa intalnesti necunoscuti?

Este adevarat ca ne putem gasi partenerul ideal prin intermediul internetului, insa este, de altfel, riscant si iesim la o cafea cu un necunoscut. Ce sa facem? Sa studiem intens profilul celui care ne-a abordat. Daca lista activitatilor este ascunsa sau nu exista, daca pozele sunt mult prea recente sau, mai grav, nu sunt reale, atunci spuneti „pas”. Este posibil sa nu fie o persoana serioasa. Cei care nu au poze de familie si au un cont relativ nou din pacate nu ofera incredere suficienta. De asemenea, comunicati virtual o perioada cat mai lunga pentru a avea timp sa-l cunosti cat mai mult inainte de a iesi la o prima intalnire.

Ai grija de imaginea ta!

Indiferent pe ce retea de socializare te afli, imaginea ta este primul lucru de care trebuie sa ai grija si aici, implicit, intra in discutie si fotografiile, in special fotografia de profil. Daca vorbim de Facebook, atunci trebuie sa iei in calcul ca aplicatia Tinder se foloseste strict de aceasta pentru a-ti promova profilul. Daca vorbim de Linkedin, atunci trebuie sa pozezi intr-un mod cat mai profesional posibil, pentru ca scopul tau de baza este de a-ti gasi un job. Printre greselile pe care majoritatea persoanelor care sunt in cautarea unei perechi le fac la acest capitol se numara si postarea ca poza de profil a fotografiilor cu animalele de companie, cu gasca de prieteni si, mai grav, cu fostul partener. In plus, decenta cu care pozezi spune multe despre tine si, totodata, filtreaza si calitatea pretendentilor. De asemenea, nu posta poze taiate, modificate, neclare sau prelucrate. Pe de alta parte, balanta este mult inclinata si de calitatea si cantitatea postarilor tale. Daca doresti sa-ti construiesti o imagine cat mai buna, nu posta in fiecare dimineata ce ai mancat la micul dejun si nici nu-ti obosi publicul cu zeci de fotografii din vacanta. Suntem siguri ca te distrezi, dar nu trebuie sa fii ostentativa! In stransa legatura cu imaginea ta este si continutul mesajelor pe care le postezi. In primul rand, evita continutul agresiv, xenofob, homofob, politic si religios. Scrie corect din punct de vedere gramatical si nu folosi prescurtari pe care doar tu sa le intelegi. O postare neglijenta, de fapt, iti descrie caracterul si lipsa interesului fata de public.

Fii sincera!

Construieste-ti profilul cu multa sinceritate. Daca vei descrie calitati care nu-ti apartin, vei adauga citate care nu te definesc si te vei lauda cu carti pe care nu le-ai citit niciodata, nu vei reusi decat sa conturezi trasaturile unei persoane care nu esti tu in realitate. Riscul? Nu vei intalni perechea perfecta pentru tine, ci pentru falsa imagine creata de tine! Cu toate ca vorbim, initial, de o intalnire virtuala, dorintele sunt aceleasi, asa ca fii sincera cu cel care te-a abordat. Mai devreme sau mai tarziu, adevarul va iesi la iveala si tu nu vei avea decat de pierdut.

Ce faci daca o astfel de relatie nu functioneaza?

Este foarte posibil, cu toate ca, in mediul virtual, totul parea perfect, ca in momentul in care va intalniti fata in fata sa nu fiti pe aceeasi lngime de unda sau sa apara acea nepotrivire de caracter, caz in care trebuie sa pui punct si sa nu mai continui sa-i urmaresti activitatea virtuala pe retelele de socializare. Daca te-a deranjat, exista optiunea de a-l bloca. Daca ati incheiat relatia intr-un mod civilizat, atunci puteti ramane in continuare prieteni atat in viata de zi cu zi, cat si pe internet. Insa, daca ati avut o relatie lunga care s-a incheiat, atunci poti alege sa-ti revizuiesti activitatile comune, setandu-le cu statusul „confidential”.

„Hainele murdare nu se spala pe internet!”

Nemultumirile in dragoste nu trebuie impartasite pe internet. Tineti cont ca orice informatie partajata va fi vizibila tuturor si poate deranja sau afecta un prieten sau o ruda. Cu alte cuvinte, „hainele murdare nu se spala pe retelele de socializare”. Daca pozele cu voi doi in mijlocul marii sau pe varful muntelui sunt apreciate de toata lumea, o poza insotita de jigniri sau in care ii evidentiezi un defect nu va fi placuta de nimeni. Nu vei reusi sa atragi in mod negativ atentia asupra lui, ci te vei injosi pe tine insati!

Text: Madalina Manole