Cum sa treci cu bine peste starile iubitei tale, aflata la menstruatie

1a6arz88rCel mai de temut cosmar al barbatilor este perioada in care iubitele lor sunt la menstruatie si sufera de PMS (sindromul premenstrual ). Inainte de a continua sa citesti ceea ce urmeaza, trebuie sa stii ca mai mult de 85% din femei au una sau mai multe tulburari de ordin fizic si emotional in perioada ciclului menstrual. Barbatii se tem de acest sindrom deoarece le transforma iubitele in fiinte agresive si totodata depresive.

Deci, domnilor, in loc sa dati bir cu fugitii in aceasta perioada, mai bine dati dovada de masculinitate. Nu stiti cum? Ei bine, echipa Tonica v-a pregatit 3 lucruri esentiale care nu doar va vor salva relatia, ci va vor si ajuta sa treceti cu bine peste aceasta perioada.

In primul rand trebuie sa intelegi ca majoritatea femeilor au aceste stari in perioada menstruatiei. Ce-i drept, fiecare femeie isi manifesta durerile in felul ei, insa toate sunt legate de acelasi proces. Deci este normal ca iubita ta sa fie nervoasa si agitata in aceasta perioada. Sfatul nostru este ca tu sa iti pastrezi calmul pe cat de mult posibil, astfel incat sa ii demonstrezi ca esti langa ea si ca o intelegi.

–          Incearca sa ii inveti reactiile si semnele care duc la furie inainte ca acest lucru sa se intample. In momentul in care vezi ca devine irascibila, atrage-i atentia asupra altui lucru care stii tu ca o va calma. Se poate intampla ca aceste stari sa ti se para amuzante, insa nu face niciodata greseala sa razi de ea atunci cand se plange, asta daca vrei sa nu fii rastignit! :-p

–          Nu face lucruri care o deranjau si inainte, pentru ca acum nu este momentul potrivit. Prin urmare, comporta-te ca un gentleman si fa-i poftele. Tine-te de promisiuni, nu intarzia la intalniri si cu siguranta lucrurile vor merge bine.

– Pentru a-i indulci viata, o poti ajuta la treburile casnice si chiar sa te duci tu sa platesti facturile, orice iti sta in putinta astfel incat sa o scutesti pe ea de aceste drumuri.

Ginecologul Shyama Kothari este de parere ca “menstruatia face femeile sa se simta inconfortabil. Deci cel mai indicat este ca barbatul sa le trateze cu cea mai mare delicatete in aceasta perioada a lunii si sa-si rezerve timpul necesar pentru a le rasfata si complimenta. Femeile, in general, se simt nesigure pe ele si deprimate, insa in aceasta perioada pot deveni cu usurinta agresive si posesive si tocmai de aceea este indicat ca barbatul sa se poarte cat mai frumos si mai delicat cu ele”.

De asemenea, trebuie sa mai stii ca femeia are tendinta de a manca dulciuri in exces in aceasta perioada. Decat sa-i atragi atentia asupra numarului de calorii continute de dulciuri, recomandabil este sa i te alaturi in aceasta sesiune pacatos de dulce, pentru a face ca totul sa fie distractiv.

Text: Andreea Popescu