Cum scazi glicemia?

cum scazi glicemia

Cum scazi glicemia este o întrebare pe care şi-o pun din ce în ce mai multe persoane în perioada actuală. Scăderea glicemiei sau controlul nivelului de zahăr din sânge este important pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care doresc să mențină un nivel sănătos al glicemiei.

Înainte de a lua orice măsuri, este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist în diabet pentru a primi sfaturi și recomandări personalizate, deoarece tratamentul trebuie adaptat la nevoile individuale și la tipul de diabet.Cum scazi glicemia fără medicamente

Cu toate acestea, există câteva măsuri generale pe care le poți lua pentru a scădea glicemia şi care nu implică medicaţie

Alimentația sănătoasă: Unul dintre cei mai importanți factori pentru controlul glicemiei este dieta. Urmează un plan alimentar echilibrat, bogat în legume, fructe, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Limitează consumul de carbohidrați rafinați și zaharuri adăugate.

Monitorizarea carbohidraților: Învață să numeri carbohidrații și să îți echilibrezi consumul în funcție de planul alimentar recomandat de medicul tău. Acest lucru poate ajuta la evitarea fluctuațiilor mari ale glicemiei.

Farmaciştii Catena recomandă GlucoSuport, (ceai şi capsule) un supliment alimentar ce contribuie la mentinerea nivelului normal de glucoza din sange.

Controlul porțiilor: Menține porțiile sub control pentru a preveni creșterile bruste ale glicemiei. Atenție la dimensiunea porțiilor și la modul în care acestea influențează nivelul de zahăr din sânge.

Exercițiul fizic: Activitatea fizică regulată ajută la sensibilizarea celulelor la insulină, ceea ce poate duce la o mai bună gestionare a glicemiei. Consultă-ți medicul înainte de a începe sau modifica un program de exerciții.

Stresul și somnul: Gestionarea stresului și asigurarea unui somn adecvat pot influența nivelul glicemiei. Practicarea tehnicilor de relaxare și menținerea unui program de somn regulat pot ajuta.

Evitarea alcoolului și a fumatului: Alcoolul și fumatul pot afecta glicemia. Reducerea sau eliminarea lor din viața ta poate fi benefică.

Cum scazi glicemia cu ajutorul medicamentelor

Medicație și insulină: Dacă ai fost diagnosticat cu diabet și medicul tău ți-a prescris medicație sau insulină, este esențial să iei aceste tratamente conform indicațiilor medicale.

Monitorizarea constantă: Pentru persoanele cu diabet, monitorizarea regulată a glicemiei este crucială. Acest lucru vă ajută să înțelegeți cum reacționează organismul la alimentație și la tratamentul medicamentos.

Reține că ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine referitor la cum scazi glicemia poate varia în funcție de tipul de diabet și de particularitățile tale individuale. De aceea, este esențial să lucrezi îndeaproape cu medicul tău pentru a dezvolta un plan personalizat de gestionare a glicemiei.

Foto Shutterstock