Cum se mențin sănătoase părul, pielea și unghiile

„Pe umeri pletele-i curg râu…” Părul, eternul simbol feminin și fascinație pentru ochii privitorului. Lung, bogat și strălucitor, drept sau ondulat. Sau chiar și scurt, rebel, îndrăzneț și nonconformist. Până la urmă, părul, de la tunsoare până la culoare, ne poate defini și poate „vorbi” despre temperamentul fiecăreia dintre noi, femeile. Un singur aspect – comun pentru toate stilurile – este, însă, mai important decât toate: sănătatea lui.

Șampoanele, măștile și balsamurile au rolul de a curăța, de a degresa părul și scalpul, de a-l face mătăsos, ușor de pieptănat și coafat, dar nu îl pot hrăni și nu îi pot stimula producția de keratină, cea de care depinde grosimea, elasticitatea și fragilitatea lui. De ce? Simplu! Pentru că părul, ca orice țesut viu, trebuie hrănit din interior.

Farmacistii Catena recomanda Gama Difeel cu uleiuri hranitoare, regenerante care intaresc radacina firului de par, repara si fortifica parul in profunzime reducand riscul de rupere al acestuia. Pot fi folosite si pe piele, contribuind la mentinerea elasticitatii acesteia.

Keratina este proteina de bază, elementul principal de construcție al matricei părului, iar Biotina (vitamina B7, vitamina H sau, mai simplu, „vitamina frumuseții”) conține în structura sa molecule de sulf activ care stimulează producția de keratină.

Să îi furnizezi organismului, prin dietă, un aport corect de Biotină, poate fi de cele mai multe ori dificil. Când nivelul de Biotină nu este cel optim, acest lucru este trădat de aspectul părului, care devine subțire, unghiile devin fragile si putem observa o inflamație a pielii în jurul ochilor, nasului și gurii. Administrarea unui supliment este salutară, acesta oferind un sprijin complementar pentru ca organismul să beneficieze de o doză constantă de Biotină.

Pe lângă biotină, și alte ingrediente contribuie la sănătatea și frumusețea părului, pielii și a unghiilor: keratina, extractul de arugula, de coada-calului și de ardei iute. Arugula este bogată în vitaminele A și C, amândouă fiind esențiale frumuseții și sănătății părului și pielii, iar ardeiul iute vine să completeze cu aportul său de antioxidanți și capsaicină. În ceea ce privește extractul de coada-calului, aceasta este o plantă cu un conținut bogat de siliciu, microelement cu uriașe beneficii pentru păr și unghii, la care se adaugă cel de vitamina C și flavonoide.

Frumusețea părului, a pielii și a unghiilor stă la numai un comprimat Bellbiotin pe zi distanță, vitaminele și nutrienții conținuți de acest produs făcând diferența.

Bettina Cristea

foto: Shutterstock