Cupluri atipice in cinematografie

cupluri atipiceInca de la inceputurile cinematografiei, oamenii au fost fascinati de vietile private ale actorilor. Industria cinematografului este in continua crestere, la fel si interesul oamenilor fata de vietile vedetelor, adica ale  oamenilor transformati in idoli. Ziarele de scandal vand cel mai bine atunci cand prima pagina este ocupata de o noua relatie intre vedete, de un scandal, de orice detaliu picant din viata oamenilor din show-biz. Incercam cu acest prilej sa prezentam trei cupluri atipice ale vietii de pe ecranele de cinematograf.
 
Angelina Jolie si Billy Bob Thornton
Desi acum prima pagina a ziarelor de scandal o infatiseaza pe Angelina Jolie alaturi de Brad Pitt, sa ne amintim ca in mai 2000 Angelina se casatorea cu actorul Billy Bob Thornton in Las Vegas.  Langa el, Jolie a trait o tumultoasa perioada a vietii sale, desi numai pentru scurt timp, ei divortand dupa 3 ani. Inca de mica, Angelina avea un compotament bizar, asa cum povesteste tatal sau, actorul John Voight. Voight a declarat chiar ca fiica sa nu a fost niciodata normala. Billy Bob si Angelina si-au tatuat fiecare numele celuilalt, ambii dupa divort renuntand la tatuaje: Jolie a inlaturat numele fostului sot printr-o operatie cu laser iar Billy Bob a tatuat un inger peste numele Angelinei. Atunci cand s-au casatorit, cei doi si-au jurat credinta prin sange… la propriu: ficare a pus sange intr-un recipient,iar recipientele au fost depozitate intr-o cutie pe care Thornton avea sa o numeasca mai tarziu “cosciugul casatoriei”. Tumultoasa poveste de dragoste dintre Angelina si Billy Bob a tinut mult timp primele pagini ale publicatiilor de scandal din intreaga lume. Dupa aceasta a doua casnicie a Angelinei, ea nu mai vrea sa se casatoreasca (cel putin deocamdata) si este mult mai discreta in privinta vietii sale personale, ferindu-se pe cat posibil de presa si paparazzi.

Michael Jackson si Lisa Marie Presley
Un alt cuplu care a starnit interesul si despre care inca se discuta este cel format de Michael Jackson si Lisa Marie Preseley, fiica regelui rock’n’roll Elvis Presley. Probabil ca multe dintre voi si-o amintesc pe Lisa Marie din serialul Dallas. Lisa si Michael s-au casatorit in mai 1994. Desi declarase ca e indragostita nebuneste de regele pop, Presley a intentat divort dupa mai putin de doi ani de casnicie. Presa a speculat ca cei doi s-au casatorit din interes, doar “de ochii lumii”, fara ca intre ei sa fie mai mult de o veche prietenie. Insusi Elvis le facuse celor doi cunostinta inca de pe vremea cand Michael canta in Jackson 5.

Marilyn Monroe si J. F. Kennedy
Am lasat la sfarsit unul din cele mai controversate cupluri din istorie. Despre acest cuplu inca se fac documentare, speculatii, investigatii, se scrie despre cei doi – separat sau impreuna. Este o poveste de dragoste care nu a fost confirmata, dar despre care toata lumea stie. Este o poveste fascinanta, care te face sa visezi si sa te cutremuri in acelasi timp – J.F. Kennedy si Marilyn Monroe. El a fost unul dintre cei mai iubiti presedinti ai Statelor Unite, iar ea a fost actrita declarata de nenumarate publicatii cea mai frumoasa femeie din istorie. Kennedy era insurat cand a avut legatura amoroasa cu superba actrita. Ambii protagonisti au sfarsit tragic: presedintele a fost impuscat mortal in masina prezidentiala, iar Marilyn a murit in urma unei supradoze de somnifere. Inca se fac speculatii in privinta mortii lui Monroe, unii spun ca ea s-ar fi sinucis, altii ca a fost omorata. Probabil ca adevarul nu va iesi niciodata la iveala si moartea actritei va ramane un mister, la fel ca si relatia dintre ea si Kennedy.

Text: Olivia Dutu