Cuplurile tinere nu se casatoresc de teama unui divort

-0a0a0a5263Multe cupluri tinere nu se casatoresc pentru ca le este frica de divort, eveniment la care majoritatea se asteapta, a relatat un nou studiu.  Cercetatorii de la Universitatea Cornell si de la Universitatea din Oklahoma au descoperit ca, printre cuplurile tinere, mai mult de doua treimi sunt preocupate de legatura dintre gestionarea consecintelor sociale, juridice, emotionale si economice ale unui posibil divort.

In cazul barbatilor, temerile sunt mult mai mari cand vine vorba de o despartire deoarece se considera dezavantajati de legislatie.

 

“Barbatii care sunt in perioada in care se stabilizeaza financiar si isi castiga independenta din punct de vedere material traiesc cu frica divortului”.

 

Situatia nu este foarte roz nici in cazul femeilor deoarece se pare ca reprezentantele sexului frumos nu se arunca sa-si oficializeze relatiile. Ele nu-si doresc acest lucru deoarece se gandesc intai la cariera si abia dupa aceea la intemeierea unei familii.

 

72% spun ca, cel mai probabil, vor trece printr-un divort in viata. In privinta cuplurilor tinere care aleg totusi sa isi oficializeze relatia, cercetatorii sustin ca acestia fac pasul cel mare in momentul in care vor sa scape din familiile in care au crescut, iar divortul apare atunci cand apar si problemele, pentru ca ei nu fac altceva decat sa schimbe o inchisoare cu alta, iar relatia poate fi compromisa din start.

 

Autorii spera ca descoperirile lor sa-i ajute pe tinerii din ziua de astazi sa treaca peste teama unui divort si sa-i faca sa inteleaga ca relatia pe care o au cu partenerul inainte de casatorie conteaza foarte mult.

 

Text: Andreea Popescu