Curelele radioactive, retrase de pe piata de catre brandul Asos

studs-vogue-28may13-istock b 426x639Brandul Asos a retras de pe site-ul propriu o linie de curele cu insertii de metal, dupa ce s-a dovedit ca acestea ar fi radioactive. Potrivit unui raport intern, se pare ca aceste curele ar putea deveni o amenintare pentru sanatate, daca ar fi purtate mai mult de 500 de ori.

Descoperirea a fost facuta de expertii americani in momentul in care au fost efectuate testele necesare. Desi linia a fost retrasa de pe piata, 49 de clienti ar fi achizitionat deja un astfel de item. Cu toate ca poate parea o surpriza pentru unii, aparent, asemenea incidente nu sunt pe atat de rare pe cat ar putea parea.

Din pacate, in India si in Orientul Indepartat fierul vechi are multiple intrebuintari, printre care si faptul ca este utilizat pe piata externa. In timpul procesului de rafinare a acestor metale, sursele radioactive sunt topite in acelasi timp din greseala. Astfel, apar aceste contaminari. Din fericire, niciun alt produs al acestui brand nu a fost afectat. Indicat ar fi sa fiti precauti atunci cand va achizitionati un obiect vestimentar si, de ce nu, sa va documentati.

Text: Ruxandra Raica