Curiozitati incredibile despre premiile Oscar. Cat dureaza realizarea unui trofeu si ce mari actori au pierdut statueta

Au devenit populare sub denumirea Premiile Oscar, insa, numele oficial al evenimentului este cu totul si cu totul altul: Premiile Academiei Americane de Film. Prima ceremonie de decernare a premiilor Oscar a avut loc in anul 1929, la hotelul Hollywood Roosevelt, iar prima ceremonie televizata a avut loc in anul 1953, ajungand ca in ziua de astazi sa fie transmisa in peste 200 de tari. Echivalentul acestor premii este Grammy in muzica, Emmy in televiziune si Tony in teatru, iar in cinematografie, locul urmator este ocupat de premiile Globul de Aur.Cele mai neinspirate aparitii de la Oscar 2017

Povestea statuetei aurii

Statueta Oscar reprezinta un barbat gol, care tine in mana o spada, si legenda spune ca a fost astfel numita dupa ce actrita Margaret Herrick a exclamat la vederea sa ca seamana cu unchiul sau, pe nume Oscar. Barbatul care a servit ca model pentru realizarea trofeului era un actor mexican, Emilio El Indio Fernandez, lasandu-se greu convins sa stea fara haine in fata designerului Cedric Gibbons si a sculptorului George Stanley. Statueta masura 34 cm si cantarea 3,9 kilograme, fiind fabricata in proportie de 93% din cositor si 7% din cupru, fiind apoi placata integral cu aur. Din lipsa resurselor financiare, in vremea razboiului, timp de aproximativ trei ani, statuetele erau fabricate din plastic. Realizarea fiecarui trofeu Oscar dureaza aproximativ o luna.

Cele mai hot tinute de la Oscar 2017

Actori celebri fara Oscar

Daca pana anul trecut, pe lista actorilor celebri si iubiti, dar fara Oscar se regasea si numele lui Leonardo DiCaprio, iata ca, in 2016, se pare ca a scapat de blestem si, in sfarsit, actorul a castigat celebra statueta. Insa, nu acelasi lucru putem sa-l spunem si despre indragitul Jim Carrey care, desi pare incredibil, nici macar nu a fost nominalizat vreodata la premiul Oscar. Dar, cum am putea sa-l privim cu alti ochi pe Jim, cand insasi Marylin Monroe n-a reusit niciodata sa convinga Academia ca merita macar o nominalizare. Pe de alta parte, nominalizat de 5 ori la Oscar, Alfred Hitchcock a pierdut, de fiecare data, in fata unui alt regizor. Insa, partea si mai interesanta este ca premiul pentru cel mai bun regizor de film nu a fost niciodata inmanat unei femei. Nu credem sa fie vorba de o discriminare, cu atat mai mult cu cat Halle Berry este prima si, pana in prezent, singura femeie de culoare care a castigat vreodata un trofeu Oscar, iar Mahershala Ali a devenit, anul acesta, primul actor musulman care a fost nominalizat si a plecat acasa cu un Oscar. De asemenea, pe lista actorilor iubiti si cunoscuti in intreaga lume, dar care nu s-au bucurat sa plece acasa niciodata cu o statueta aurie, se afla si Michelle Pfeiffer, Winona Ryder si Keira Knightley.

Iata alte actrite consacrate care au jucat roluri de exceptie in diferite pelicule si care, totusi, nu au primit niciodata un premiu Oscar. Click aici!

Foto: Hepta

Text: Madalina Manole