Dalia Octavia Pusca: „Acum stiu ca pot sa fac orice!”

Acum stiu ca pot sa fac orice principalaDalia Octavia Pusca a revenit de curand pe sticla cu emisiunea „Dedicatii la TVRi” si a adoptat o schimbare de look… indrazneata. Este un personaj extrem de talentat, canta, joaca teatru, modereaza, are multe proiecte in plan si continua sa ne surprinda. Este foarte sensibila, a studiat foarte mult, ii place sa fie in centrul atentiei si debordeaza de optimism.

 Tonica: Dalia, ai o cariera bogata, ai experienta in televiziune, teatru si radio. Daca ar fi sa alegi, sa ramai la un singur domeniu, care ar fi acela?

Dalia Pusca: Sincer, eu mi-am dorit de copil sa fiu doctorita si cantareata. Am avut vreo doi ani o emisiune medicala la Alpha TV, am avut prima mea trupa acum 12 ani. Partial, dorinta s-a implinit. Totusi, domeniul artistic este cel care imi place foarte mult, desi ma pasioneaza si anumite laturi ale stiintei. Asa ca, daca tot am apucat-o pe drumul asta si pentru a-mi indeplini visul din copilarie, as alege in continuare actoria, dar si muzica.

 

Tonica: Care a fost cea mai mare provocare a vietii peste care ai reusit sa treci cu bine si ce ai avut de invatat?

D.P.: Perioada Realitatea TV a fost cea mai mare provocare de pana acum pentru ca aveam o imensa responsabilitate atat la locul de munca, cat si la scoala de actorie pe care o urmam in paralel, dar si in plan personal. S-au intamplat prea multe in acei patru ani si jumatate. De la moartea tatalui si a bunicilor, la conflictul imens interior propriu de a mai ramane sau nu pe stiri, de a porni pe cont propriu sau nu… Am avut noroc atunci, caci colegii din Realitatea intelegeau dorinta mea de a face actorie si muzica si isi dadeau acordul pentru roluri pe care le-am facut in serialul „La urgenta” sau in filmul pe care trebuia sa-l fac atunci cu Florin Piersic Jr.. Per total insa a fost o lectie de viata si o lectie despre sine. Acum stiu ca pot sa fac orice!

 

Tonica: Povesteste-ne putin despre proiectele si planurile tale.

Acum stiu ca pot sa fac orice secundaraD.P.: Proiectele in televiziune se succed in ultima vreme, voi fi si la mare anul acesta pe TVR 1, iar din toamna imi doresc, in primul rand, continuarea emisiunii „Dedicatii la TVRi” alaturi de Valentina Ionescu. Teatrul ramane pentru mine o preocupare serioasa. Am decis ca drumul independentilor este si al meu, indiferent de problemele care ar putea aparea. Unul dintre visele mele este sa infiintez o companie de teatru. De vreun an am tradus o piesa pe care urmeaza s-o montam independent in curand. Am gasit regizorul perfect in persoana actorului Dragos Campan. Si daca tot am prins gustul (eu am terminat si limbi straine, deci sa traduc e o placere pentru mine), acum traduc o alta piesa careia de abia astept sa-i caut entuziasti colaboratori. Si muzica, muzica bineinteles este bucuria mea cea mai mare. Asa ca in toamna pregatesc lansarea unui E.P. (piese compuse cu Constantin Grajdian aka Close Adapt) si un mic concert cu prieteni si cunoscuti.

 

Tonica: De curand ti-ai facut si o schimbare de look si trebuie sa recunosc ca te prinde foarte bine. Cum de ai avut curajul sa renunti la podoaba capilara?

D.P.: Ideea de a face aceasta schimbare de look este destul de veche. Sunt ani buni de cand mi-am dorit sa renunt la coafurile pretentioase si stylingul obositor, in favoarea acestei tunsori, parul extrem de scurt. Nu am facut-o acum cativa ani, cand am simtit aceasta dorinta, pentru ca nu aveam suficient curaj, credeam ca, fara parul blond, voi pierde din sarm, pur si simplu… nu ma simteam in stare sa fac acest pas. Acum, dupa toti acesti ani in care m-am cautat si, in mare parte, m-am descoperit, am ajuns la concluzia ca esenta mea nu sta intr-o simpla nuanta de par, precum blondul, ci eu, Dalia, sunt ceea ce este dincolo de podoaba capilara, si anume un om asumat, complex, care este inzestrat atat cu  talent actoricesc, cat si muzical, care stie sa-si poarte cu mandrie micile defectele si care se accepta  asa cum este!

 

Tonica: Pe langa toate acestea, mai si canti. Este o pasiune mai veche de-a ta?

D.P.: De la doi ani mi se spune ca dansam si cantam prin casa la si cu orice obiect (receptor de la telefon, spray – fiecare copil face asta, cred eu). Eu insa am insistat ani de zile ca voi fi cantareata si doctorita :). In liceu, am luat-o pe calea radioului si televiziunii, jurnalism, modelling, prezentare de evenimente si spectacole. Iar inainte de facultate am fost concentrata pe examene. Asa ca visul din copilarie a fost amanat pana la 20 de ani, cand am infiintat prima trupa in care eram vocal – GrafiTTi. Cu Catalin Dalvarea, aka Bibanu, Stefan Orfescu si Ionut Grigore.

 

Acum stiu ca pot sa fac orice a treiaTonica: Cand ai timp sa faci toate aceste lucruri?

D.P.: In ultima vreme, recunosc, data fiind si emisiunea de pe TVR International, si repetitiile la sala de muzica, din cand in cand si cele de la teatru, dorinta nebuna de a citi, de a face sport, de a scrie, dar si de a iesi… Aproape ca nu stiu cum fac fata. Dar imi gasesc timp si imi ies aproape toate.

 

Tonica: Daca ar fi sa te caracterizezi in cateva cuvinte, care ar fi cele mai potrivite?

D.P.: Daca ar fi sa ma rezum la cele bune, as spune: dinamica, calda, talentata, iubitoare, serioasa, jucausa, sensibila, ganditoare :).

 

Tonica: Esti realizatoarea emisiunii „Dedicatii la TVRi”. Ce-ti propui prin intermediul acestei emisiuni?

D.P.: “Dedicatii la TVRi” este primul meu proiect in calitate de autor.
Este una dintre putinele emisiuni in care am placerea sa ma vad, probabil pentru ca este facuta cu sufletul si cu bucurie. Cand am scris proiectul, m-am gandit cum sa fac sa fie bucurosi toti cei care ne privesc. Emisiunea are succes evident. Suna zeci si zeci de oameni sa faca dedicatii. Colegii din regie nu puteau face fata telefoanelor. Ne-am gandit sa fim pe gustul tuturor si sa difuzam atat muzica noua, cat si mai veche (de toate genurile) sau momente vesele din arhiva televiziunii. Si avem foarte multe momente minunate, superbe, extraordinare in arhiva noastra care au foarte mare succes!

 

Tonica: Dupa toate acestea, cu ce ai de gand sa ne mai surprinzi?

D.P.: Cand surprind pe cineva, cu o clipa inainte sigur m-am surprins si pe mine :). Asa ca, mai greu cu previziunile.

 

Text: Ruxandra Raica